Κλειώ Παπαπαντολέων: Θεωρώ δεδομένο ότι ο Αμβρόσιος θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο

Κλειώ Παπαπαντολέων: Θεωρώ δεδομένο ότι ο Αμβρόσιος θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο
O μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου Eurokinissi

"Το συνοδικό δικαστήριο θα πρέπει να κρίνει αν θα πρέπει να επιβληθούν στον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας οι ποινές που προβλέπει το εκκλησιαστικό δίκαιο" δήλωσε η δικηγόρος πολιτικής αγωγής.

«Αυτοί που υπέβαλαν τη μήνυση είναι μορφωμένοι άνθρωποι που ποτέ δεν είχαν κινηθεί δικαστικά εναντίον οποιουδήποτε. Κινήθηκαν εναντίον του (μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου) καθώς δεν είναι οποιοσδήποτε πολίτης: Ήταν ένας υψηλόβαθμος ιεράρχης εξαιρετικά δημοφιλής στον τόπο του και με απήχηση στο ποίμνιό του, έχει ένα κοινό που τον ακολουθεί, ο λόγος του μετράει» δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 και στην «Ενημερωτική Εκπομπή» με τον Βασίλη Σφήνα η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Κλειώ Παπαπαντολέων.

«Δεν διατυπωνόταν η άποψη της Εκκλησίας ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία: Έλεγε “αποβράσματα” αυτούς τους ανθρώπους και “να μην τους αφήσουμε να σηκώσουν κεφάλι”. “Όπου τους βρούμε να τους διαλύουμε”» υπογράμμιζει.

Περιγράφοντας την ακροαματική διαδικασία είπε ότι το κοινό που ήταν μέσα ήταν εξαιρετικά ευγενές και ήσυχο και πολλοί ιεράρχες έρχονταν να μας μιλήσουν με καλή διάθεση: «Δεν υπήρχε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση όμως υπήρξε ένταση από τον Μιχάλη Αρβανίτη (πρώην βουλευτή) της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκε στο δικαστήριο».

Η κα. Παπαπαντολέων είπε ότι θεωρεί δεδομένο ότι ο μητροπολίτης Αμβρόσιος θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο, ο οποίος θα κρίνει αμετάκλητα την απόφαση. «Στη συνέχεια το συνοδικό δικαστήριο θα πρέπει να κρίνει αν θα πρέπει να του επιβληθούν οι ποινές που προβλέπει το εκκλησιαστικό δίκαιο. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει καταδίκη ιεράρχη» πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα