Κοινωνικό μέρισμα: Διορθώσεις στην πλατφόρμα

Κοινωνικό μέρισμα: Διορθώσεις στην πλατφόρμα

Διευκρινίσεις και χρήσιμες πληροφορίες για το κοινωνικό μέρισμα - Η φόρμα επικοινωνίας για νέες απορίες των χρηστών - Μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων

Στην εκπομπή "Πρώτη Είδηση" της ΕΡΤ μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Καρέλας, ο οποίος έδωσε σημαντικές πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα και ιδίως για τις διορθώσεις στην πλατφόρμα.

Ο κ. Καρέλας δήλωσε ότι οι μοναδικές επισκέψεις στην ιστοσελίδα ήταν πάνω από 2.000.000 από το βράδυ της Κυριακής, ενώ οι επισκέψεις σελίδων ξεπέρασαν τα 20.000.000.

Σημείωσε ότι από τις 1.173.000 αιτήσεις που υπεβλήθησαν ανέφερε οι 507.000 εγκρίθηκαν. Από τις υποβληθείσες αιτήσεις ένα ποσοστό της τάξεως του 20% (238.000) απορρίφθηκαν, ενώ οι υπόλοιπες (περίπου 300.000) βρίσκονται σε αναμονή για τις επόμενες ενέργειες (σ.σ. λείπουν κάποια στοιχεία, αναμονή συναίνεσης, κ.λπ.).

Αυτές οι αιτήσεις θεωρούνται εν δυνάμει εγκεκριμένες  κατά τον Γενικό Γραμματέα.

Ο κ. Δ. Καρέλας ανέφερε επίσης ότι η πρόβλεψη του είναι ότι θα εγκριθούν τελικά περίπου 1.280.000 αιτήσεις.

Οι αλλαγές που θα κλείσουν τελικά μέχρι το μεσημέρι είναι οι ακόλουθες:

α) Το πρόβλημα με τα προστατευόμενα μέλη (σ.σ. σχετικά με τη συναίνεση)

α) Θα μπορεί και η χήρα (ασφαλισμένη) του θανόντος ή ο χήρος (ασφαλισμένος) της θανούσης να υποβάλουν μόνοι τους αιτήσεις.

β) Θα μπορεί και ο Φιλοξενούμενος θανόντος να υποβάλει ο ίδιος αιτήσεις.

γ) Έγιναν διορθώσεις σε ΑΜΚΑ και ασφαλισμένους.

Ανέφερε επίσης ότι έχουν γίνει 50.000 αιτήματα για διορθώσεις στον ΑΜΚΑ (για ευθυγράμμιση με τον Α.Φ.Μ.) και διορθώθηκαν ήδη 15.000.

Αναφορικά με τους ανέργους που είχαν μείνει άνεργοι για έξι συνεχείς μήνες το 2017 επανέλαβε ότι θα αφαιρεθεί από το εισόδημά τους -του έτους 2016- ένα ποσό της τάξεως των 9.000,00 (συν 1.500,00 ανά επιπλέον μήνα άνω των 6 μηνών) έτσι ώστε να καταστούν δικαιούχοι.

Ο κ. Δ. Καρέλας τόνισε ότι αν κάποιος εν δυνάμει δικαιούχος κάνει κάποιο λάθος στην αίτησή του μπορεί να την ακυρώσει και να υποβάλει νέα.

Χθες άλλωστε, αναρτήθηκε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα για το κοινωνικό μέρισμα, koinonikomerisma.gr, σύμφωνα με την οποία το e-mail επικοινωνίας για απορίες, είναι το [email protected]

Οι ερωτήσεις θα ομαδοποιούνται και οι απαντήσεις θα προστίθενται στην σελίδα των Συχνών Ερωτήσεων.

Κοινωνικό μέρισμα: Διορθώσεις στην πλατφόρμα

Η εφαρμογή είναι πλέον διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον γ.γ. κοινωνικής πρόνοιας κ. Δημήτρη Καρέλα, οι λογαριασμοί των δικαιούχων με τα χρήματα που τους αναλογούν θα πιστωθούν στις 20 με 21 Δεκεμβρίου.

Ο ιστότοπος koinonikomerisma.gr, θα παραμείνει ανοικτός για υποβολή αιτήσεων έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κοινωνικό μέρισμα: Ξεπέρασαν τις 1,2 εκατ. οι αιτήσεις - Στις 15 Δεκεμβρίου η καταβολή

Κοινωνικό μέρισμα: Πάνω από 1 εκατ. αιτήσεις σε 48 ώρες

SHARE:

24Media Network