"Κόκκινο πανί" ο Τζίμης Πανούσης για την Ελληνική Ισραηλινή Κοινότητα

"Κόκκινο πανί" ο Τζίμης Πανούσης για την Ελληνική Ισραηλινή Κοινότητα

Για ποιους λόγους ο Τζίμης Πανούσης δέχτηκε την επίθεση της Ελληνικής Ισραηλινής Κοινότητας (Pics + Vid)

Την ενόχληση της εκφράζει η ελληνική εβραϊκή κοινότητα από την αφίσα της μουσικής παράστασης του Τζίμη Πανούση, στην οποία απεικονίζεται το άστρο του Δαβίδ να περιπλέκεται με την ναζιστική σβάστικα.  

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) έστειλε επιστολές προς τον υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και προς τον γ.γ. Θρησκευμάτων, εκφράζοντας την ενόχληση του και σημειώνοντας ότι "η απεικόνιση επί της εν λόγω αφίσας προσβάλλει βάναυσα τόσο την ίδια τη θρησκεία μας όσο και τη μνήμη των 6 εκατομμυρίων Εβραίων αδελφών μας θυμάτων του Ολοκαυτώματος".  

Ζητά "τις κατά την κρίση τους ενέργειες για το θέμα της επαίσχυντης αφίσας" ενώ ζητά και από τις δημοτικές αρχές στις περιοχές όπου έχει αναρτηθεί η αφίσα να την απομακρύνουν.  

Στη συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό Δίεση 101,3 ο Τζίμης Πανούσης ερωτώμενος σχετικά με τη λέξη "εβραιοναζήδες" και την αφίσα  είχε πει ότι δεν αναφέρεται στους λαούς αλλά στην πολιτική και είχε χαρακτηρίσει τη Λωρίδα της Γάζας, μεγαλύτερη φυλακή από το Νταχάου. "Οι λαοί δεν φταίνε, όπως δεν φταίνε και όλοι οι Γερμανοί για το ναζισμό", είχε πει.  

Η επίμαχη αφίσα του Τζίμη Πανούση:

SHARE: