Κολωνός: Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης και η προκλητική στάση Μίχου και Σοφιανίδη

Κολωνός: Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης και η προκλητική στάση Μίχου και Σοφιανίδη
Η μητέρα της 12χρονης ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ/INTIME NEWS

Τη Δευτέρα προσδιορίστηκε η απολογία της μητέρας της 12χρονης, ενώ η ανακρίτρια αναμένει νέα στοιχεία προς διερεύνηση. Οι καταγγλείες για κύκλωμα και τα εντάλματα που αναμένονται.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα γύρω από τον βιασμό και την εκπόρνευση του 12χρονου κοριτσιού, καθώς η 33η τακτική ανακρίτρια προχωρά συνεχώς σε νέες ενέργειες.

Η απόφαση για την προσωρινή κράτηση του 53χρονου επιχειρηματία Ηλία Μίχου και του 42χρονου Ιω. Σοφιανίδη, φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή. Οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές σε συνεργασία ερευνούν κάθε στοιχείο που έχουν στη διάθεση τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί το παζλ και να συνθέσουν την πλήρη εικόνα αυτής της σκληρής υπόθεσης.

Ήδη η δικαστική λειτουργός προετοιμάζεται για την απολογία της μητέρας της 12χρονης, η οποία μετά τη σύλληψή της, ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα (17/10) για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας. Η ανακρίτρια ωστόσο, θα ερευνήσει αν υπάρχουν περαιτέρω ποινικές πράξεις τις οποίες θα μπορούσε να αποδώσει στην κατηγορούμενη, ζητώντας τη άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης.

Τα νέα εντάλματα και το… κύκλωμα

Άγνωστο παραμένει αν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της επαρκούν για την έκδοση ακόμη ενός εντάλματος, που αυτή τη φορά θα αφορά συγγενή του βασικού κατηγορούμενου. Οι διαρροές που έγιναν γνωστές χθες, μένουν να επαληθευτούν τις επόμενες ημέρες, αν όχι ώρες.

Ωστόσο, ενδιαφέρον έχουν και οι δηλώσεις του συνηγόρου της μητέρας της 12χρονης, Απ. Λύτρα, σύμφωνα με τις οποίες έχει στη διάθεση του ακόμη δύο καταγγελίες γυναικών, που υποστηρίζουν ότι όταν και εκείνες ήταν ανήλικες υπήρξαν θύματα του 53χρονου κατηγορούμενου. «Υπάρχουν άλλες δύο κοπέλες που καταγγέλλουν, αυτή τη στιγμή είναι 18 χρόνων άλλα όταν τα έπαθαν ήταν ανήλικα. Φαίνεται ότι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν και άλλα παιδιά για να τα ώθησαν στην πορνεία. Είναι βέβαιο ότι θα ερευνηθούν και άλλα πρόσωπα» ήταν τα ακριβή λόγια του συνηγόρου. Αναμένεται λοιπόν, τα στοιχεία αυτά να κατατεθούν επίσημα στην ανάκριση, έτσι ώστε να αξιολογηθούν από τη δικαστική λειτουργό η οποία και θα κρίνει αν πράγματι θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποκάλυψη ενός κυκλώματος, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Απ. Λύτρας.

Στοχοποιούν το παιδί

Πάντως, από τα μέχρι σήμερα δεδομένα, το μόνο βέβαιο είναι πως το 12χρονο παιδί στοχοποιείται έντονα, αφού πάνω του στηρίζεται η υπερασπιστική γραμμή των κατηγορούμενων.

Από τη μία, οι δυο κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους απέδωσαν ευθέως ευθύνες στο παιδί, λέγοντας -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι εκείνο είχε προκλητική συμπεριφορά, αλλά και ότι …φαινόταν πιο ώριμη από την ηλικία της.

Ο Ηλίας Μίχος εμφανίζεται να ομολόγησε ότι συνευρέθηκε ερωτικά με το παιδί, δικαιολογώντας τον εαυτό του, με τη δήλωση πως έγινε με τη …συναίνεση της. «Γνώριζα την ηλικία της αλλά φαινόταν μεγαλύτερη»
φέρεται να είπε.

Αλλά και ο Ιω. Σοφιανίδης ακολούθησε παρόμοια υπερασπιστική γραμμή. Αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τον 53χρονο συγκατηγορούμενο του, ενώ μαζί με την παραδοχή του ότι και αυτός συνευρέθηκε με τη 12χρονη πρόσθεσε ότι …τον πίεζε. «Με προκαλούσε, είχαμε βρεθεί πίσω από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού» είπε κατά πληροφορίες στην ανακρίτρια και πρόσθεσε: «Το παιδί με πίεζε να βρισκόμαστε. Έχω βρεθεί μαζί της λίγες φορές».

Αξίζει να σημειωθεί, πως μέχρι την Κυριακή, ο 53χρονος θα έχει μεταφερθεί στις φυλακές Γρεβενών και ο 42χρονος στις φυλακές Τρίπολης.

Από την άλλη πλευρά, η μητέρα της 12χρονης αποποιείται των ευθυνών της, λέγοντας ότι δεν είχε καταλάβει απολύτως τίποτα. Τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία φαίνεται πως στάθηκαν ικανά για τη σύλληψή της, ωστόσο τη Δευτέρα θα φανεί αν επαρκούν για να οδηγηθεί στη φυλακή ή όχι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα