Κονδύλι για τις ζημιές στα σχολεία της Λέσβου απ' τον σεισμό

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)
ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ) MOTIONTEAM

Συνολικά 3,4 εκατ. ευρώ για 8 σχολικές μονάδες στο νησί που επλήγησαν απ' τον ισχυρό σεισμό τον περασμένο Ιούνιο

Τη χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης 8 σχολικών μονάδων στην Λέσβο, οι οποίες υπέστησαν σημαντικές βλάβες από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017,υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και για την υλοποίηση των απαραίτητων εργασιών στα 8 σχολικά κτίρια θα διατεθούν συνολικά 3,4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τα δημοτικά σχολεία Πολυχνίτου, Πλαγιάς, 1ο Πλωμαρίου και Μεγαλοχωρίου, τα νηπιαγωγεία Πολυχνίτου, Μεγαλοχωρίου και Τρυγώνας και το ΕΠΑΛ Πλωμαρίου.

Για την χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης, ο κ. Χαρίτσης δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

«Είμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της Λέσβου. Σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους αυτοδιοικητικούς φορείς κινητοποιήσαμε κάθε διαθέσιμο μέσο και εξασφαλίσαμε τους απαραίτητους πόρους για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων παρεμβάσεων ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός και να αποκατασταθεί η κανονικότητα στις περιοχές που επλήγησαν, το ταχύτερο δυνατό».

Σημειώνεται, ότι το υπουργείο Οικονομίας προχώρησε στις 19 Σεπτεμβρίου σε έκτακτη ενίσχυση, ύψους 43 εκατ. ευρώ, στη Λέσβο από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών και την αντιμετώπιση των στεγαστικών αναγκών που προκάλεσε ο σεισμός, καθώς και για την επιδότηση ενοικίου των πολιτών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Επιπλέον, από την 31η Αυγούστου, το υπουργείο Οικονομίας, έχει καταθέσει αίτημα για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεκδικώντας επιπλέον χρηματοδότηση για τις υποδομές που υπέστησαν βλάβες από το σεισμό».

SHARE:

24Media Network