Κωνσταντίνα Κούνεβα: Της ζητούν πίσω τα χρήματα των επεμβάσεων

Κωνσταντίνα Κούνεβα: Της ζητούν πίσω τα χρήματα των επεμβάσεων

Αγωγή κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα έχει καταθέσει η εργοδότρια εταιρία, ζητώντας πίσω τα χρήματα της αποζημίωσης που δαπανήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις

Η δολοφονική επίθεση σε βάρος της φαίνεται πως δεν ήταν αρκετή. Ούτε το βιτριόλι που τη στιγμάτισε τόσο εξωτερικά στο πρόσωπο, όσο και σε άλλες εκφάνσεις της ζωής της. Τώρα, η Κωνσταντίνα Κούνεβα έχει να αντιμετωπίσει και την εταιρία που πρωτοδίκως εμφανίστηκε ως υπεύθυνη για την τύχη της, καθώς ζητά την επιστροφή της αποζημίωσης που η συνδικαλίστρια έχει λάβει μέχρι σήμερα για να προχωρήσει σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Η αγωγή της εταιρίας ΟΙΚΟΜΕΤ αε, που μετονομάστηκε σε ΑΝΑΕΜΠΟ, συζητήθηκε την Πέμπτη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, μόλις δύο ημέρες αφού η Κωνσταντίνα Κούνεβα βρέθηκε με τους δικηγόρους της στον Άρειο Πάγο προκειμένου να στηρίξουν την αίτηση αναίρεσης κατά της εφετείακης απόφασης του 2016, σύμφωνα με την οποία η επίμαχη εταιρία δεν έφερε καμία ευθύνη. Η επιχείρηση δίχως να περιμένει την κρίση του ανώτατου δικαστηρίου έσπευσε να καταθέσει την αγωγή, διεκδικώντας να λάβει πίσω ποσό ύψους 65.591,36 ευρώ.

ADVERTISING

Πρόκειται για ένα μέρος από την αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ, που επιδικάστηκε το 2013 στην τότε συνδικαλίστρια εργάτρια. Τότε, η νυν ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε χρήματα “για την πραγματοποίηση πλαστικών εγχειρήσεων στο πρόσωπό της στις οποίες υποβλήθηκε και συνεχίζει να υποβάλλεται στη Γαλλία για την αποκατάσταση των δυσφορμιών στους οφθαλμούς της και γενικά στο πρόσωπό της”, για την “αγορά ειδικών θεραπευτικών σκευασμάτων” αλλά και προς χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης.

“Η αντίδικη χωρίς νόμιμη αιτία, έγινε και είναι πλουσιότερη κατά το ποσό των 65.591,36 ευρώ, σε βάρος της περιουσίας μας ή επί ζημίας μας, ο δε πλουτισμός της σώζεται μέχρι σήμερα, ενσωματωμένος στη συνολική της περιουσία, είναι δε υπόχρεη να αποδώσει το ανωτέρω ποσό” αναφέρεται στην αγωγή της εργοδότριας εταιρίας, η οποία υποστηρίζει πως ήδη έχει οχλήσει την Κων. Κούνεβα επί του ζητήματος, δίχως φυσικά η ίδια να έχει προχωρήσει στην καταβολή κάποιου ποσού.

Μάλιστα, η εταιρία ζητά από την ελληνική Δικαιοσύνη η απόφαση που θα εκδοθεί να κηρυχθεί και προσωρινά εκτελεστή, γιατί -όπως επισημαίνει- η Κων. Κούνεβα δεν έχει… εμφανή περιουσία. Πράγματι, όσα χρήματα της δόθηκαν, έχουν καταβληθεί σε επεμβάσεις. Συγκεκριμένα, καταγράφεται στην αγωγή: “σε αντίθετη περίπτωση η καθυστέρηση είσπραξης του ποσού που θα μας επιδικαστεί, θα μας επιφέρει σημαντική ζημία, με δεδομένο ότι η αντίδικο δεν έχει εμφανή περιουσιακά στοιχεία, το δε ποσό που της κατεβλήθη ήδη απο τις αρχές του 2014, το έχει ενσωματώσει στην περιουσία της”.

Κι όλα αυτά ενώ αναμένεται τους επόμενους μήνες να εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με την αίτηση αναίρεσης της Κων. Κούνεβα. Εάν αυτή γίνει δεκτή τότε η υπόθεση επιστρέφει στο Εφετείο Πειραιά, το αρμόδιο δικαστήριο για να επανεξετάσει σε αστικό επίπεδο αν η μαφιόζικη επίθεση κατά της καθαρίστριας το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου του 2008, όταν εκείνη επέστρεφε από την εργασία της, ή ταν εργατικό ατύχημα ή όχι.

Η ίδια αμέσως μετά τη συζήτηση στο ανώτατο δικαστήριο στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, είχε ζητήσει να βρεθούν οι ένοχοι και να σταματήσουν οι επιθέσεις, κυρίως για εργατικές αιτίες. “Εγώ μαθαίνω να ζω με τα προβλήματα που έχω, αλλά κανένας δεν θα μάθει να ζει με το άδικο και με τις επιθέσεις στην κοινωνία” είχε πει χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στον Άρειο Πάγο η Κωνσταντίνα Κούνεβα

Στον Άρειο Πάγο για το δίκιο της η Κούνεβα

SHARE:

24Media Network