Κόρινθος: Ένταση και συμπλοκές Ρομά και αστυνομικών μετά τον θάνατο του επίδοξου ληστή

Κόρινθος: Ένταση και συμπλοκές Ρομά και αστυνομικών μετά τον θάνατο του επίδοξου ληστή

Οργισμένοι Ρομά πολιόρκησαν το δικαστικό μέγαρο της Κορίνθου - Επιχείρησαν να επιτεθούν στον 35χρονο που πυροβόλησε τον 52χρονο που αποπειράθηκε να κλέψει κότες με συνεργό του.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στο δικαστικό μέγαρο της Κορίνθου όπου απολογείται ο 35χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο ο οποίος αποπειράθηκε να κλέψει πουλερικά μαζί με συνεργό του.

Οι Ρομά κατάφεραν κι έφτασαν μέχρι την είσοδο. Εκεί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, πέταξαν αντικείμενα και πέτρες, ενώ απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να λιντσάρουν τον δράστη. Μάλιστα, προσπάθησαν να εισέλθουν της δικαστικής αιθούσης, με αποτέλεσμα να πέσουν και χημικά. Από τις συγκρούσεις υπήρξε ένας τραυματίας πολίτης.

Από την άλλη, υπήρχαν συγκεντρωμένοι κάτοικοι του Σολωμού Κορινθίας, οι οποίοι τάσσονται στο πλευρό του 35χρονου. Το κλίμα είναι τεταμένο.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο γιος του 52χρονου, παραδέχθηκε ότι ο πατέρας του είχε παραβατική συμπεριφορά, αλλά πρόσθεσε πως ό,τι έκανε το έκανε για να θρέψει την οικογένειά του. Αρνήθηκε επίσης ότι ο πατέρας του κρατούσε μαχαίρι και τόνισε ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, έπαιρνε φάρμακα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να τρέξει για να γλιτώσει.

“Προσπάθησε να προστατέψει την οικογένεια του” ανέφερε από τη δική του μεριά ο Αλέξης Κούγιας, αναφέροντας ακόμη  ότι η μεταφορά του πτώματος στο λατομείο, “ήταν μια πράξη πανικού και απελπισίας”.

Θυμίζουμε πως το περιστατικό έγινε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής στην Κόρινθο. Περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, συγγενείς δύο Ρομά πήγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου κατήγγειλαν και παραδέχτηκαν ότι οι συγγενείς τους θα πήγαιναν σε ένα σπίτι για να κλέψουν αλλά δεν γύρισαν ποτέ πίσω.

Οι συγγενείς των Ρομά υπέδειξαν στους αστυνομικούς το σπίτι που είχαν στοχοποιήσει και σύντομα οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως μερικές ώρες πριν και ενώ οι δύο Ρομά αποπειράθηκαν να κλέψουν κότες από το σπίτι αυτό, βγήκε έξω ο 35χρονος ιδιοκτήτης και πυροβόλησε εναντίον τους με κυνηγετικό όπλο.

Στο σημείο βρέθηκε κάλυκας και ίχνη αίματος. Ο ένας δράστης κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται. Ο 35χρονος ιδιοκτήτης πήρε τη σορό του νεκρού, την μετέφερε 2-3 χλμ. μακριά και την πέταξε σε ένα ρέμα, όπου και όντως εντοπίστηκε στη συνέχεια από τις Αρχές.

Ο 35χρονος συνελήφθη και κρατείται από τις Αρχές της Κορίνθου για ανθρωποκτονία ενώ αναζητείται για να συλληφθεί και ο δεύτερος Ρομά που διέφυγε από το σημείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα