Κορονοϊός: Στα νοσοκομεία οι πρώτες παρτίδες “ελληνικής” χλωροκίνης

Κορονοϊός: Στα νοσοκομεία οι πρώτες παρτίδες “ελληνικής” χλωροκίνης
Εργοστάσιο της εταιρείας Uni-pharma.

Η ποσότητα των 5 τόνων της δραστικής ουσίας χλωροκίνη, έχει ήδη παραδοθεί στην εταιρεία Uni-pharma η οποία προχωρά στην παραγωγή μεγάλης ποσότητας φαρμάκου.

Η φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma SA η οποία αγόρασε ποσότητα 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 έχει ήδη προχωρήσει στην παραγωγή φαρμάκων και παραδίδει άμεσα τις πρώτες ποσότητες στα ελληνικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία έχει ήδη προβεί στην παραγωγή του φαρμάκου Unikinon, που αναφέρεται ευρέως τον τελευταίο καιρό ως μία πιθανή επιτυχής θεραπεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού (SARS COVID-19). Τονίζεται ότι η Uni-pharma SA θα διαθέσει δωρεάν 24 εκατομμύρια δόσεις Unikinon στο Ελληνικό Κράτος.

Το θεραπευτικό σχήμα θα καθοριστεί, ανάλογα με τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας. Ωστόσο να σημειωθεί, ότι υπάρχουν ήδη διεθνή δεδομένα για την χλωροκίνη, τα οποία προκύπτουν είτε γιατί το φάρμακο χορηγείται ήδη σε ασθενείς με COVID-19, είτε γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές μελέτες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Uni-pharma SA έλαβε για πρώτη φορά άδεια προϊόντος χλωροκίνης στην Ελλάδα, το 1984.

Η διοίκηση της εταιρείας μετά και την εξέλιξη αυτή έκανε την παρακάτω δήλωση: “Με υψηλό αίσθημα ιστορικής ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς, η Uni-pharma SA δηλώνει ότι βρίσκεται πάντα κοντά στον Έλληνα ασθενή και τις ανάγκες του, στηρίζοντας τη Δημόσια υγεία, όπως άλλωστε αυτό πράττει τα τελευταία 57 έτη. Γιατί πάνω απ’ όλα, στόχος μας πρέπει να είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών στις θεραπείες τους και ιδιαίτερα την ώρα της ανάγκης”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version