Κορονοϊός: Κλείνουν οι παραλίες Πάτρας και Βόλου

Κορονοϊός: Κλείνουν οι παραλίες Πάτρας και Βόλου
Λιμάνι Πάτρας Eurokinissi

Επιβολή περιορισμών κίνησης στις παραλίες της Πάτρας και του Βόλου για λόγους πρόληψης ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σήμερα από τις 7 το απόγευμα έως και αργά το βράδυ θα ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς των αρνητικών στο τεστ κορονοϊού επιβαίνοντες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελ.Βενιζέλος» που ελλιμενίζεται σε ειδική προβλήτα στον Λιμένα Πειραιά, σε τρία ξενοδοχεία της Αθήνας.

Αυτό ανακοίνωσε κατά την σημερινή συνέντευξη τύπου για τις εξελίξεις γύρω από την επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και μάλιστα συμπλήρωσε ότι για τα δύο αμφιλεγόμενα δείγματα επιβαινόντων για τους οποίους επαναλήφθηκε η εξέταση τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, άρα πλέον οι αρνητικοί στον κορωνοϊό είναι 261 και οι θετικοί 119 στο πλοίο, συν δύο που βρίσκονται σε νοσοκομεία άρα 121.

Από τους 261 αρνητικούς, οι 230 θα μεταφερθούν στα τρία ξενοδοχεία και 31 Έλληνες κατόπιν συνεννόησης με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, θα παραμείνουν ως πλήρωμα υποστήριξης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Ριτσώνα, τονίζοντας ότι συνεχίστηκαν οι ιχνηλατήσεις με τον έλεγχο ακόμη 22 ατόμων που βρέθηκαν αρνητικά στον κορωνοϊό. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 90 άτομα εκ των οποίων οι 23 με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή η 22χρονη μετανάστρια, είναι θετικοί και απομονωμένοι σε ειδικό χώρο της δομής.

Πρόσθετα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε τον περιορισμό της κίνησης πολιτών στην παραλιακή ζώνη των Πατρών σε δύο σημεία, στο Νότιο Πάρκο και στην Πλαζ Αγυιάς με απαγόρευση κυκλοφορίας για 14 ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή για τις ώρες 14:00-08:00 της επόμενης ημέρας και όλο το 24ωρο για τα Σαββατοκύριακα.

Αντίστοιχη, απαγόρευση θα ισχύσει από την Δευτέρα και για 14 ημέρες, στην παραλία του Βόλου και για τις ώρες 12:00-08:00 της επόμενης ημέρας και όλο το 24ωρο για τα Σαββατοκύριακα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ξεπέρασαν τους 18.000 οι παραβάτες των άσκοπων μετακινήσεων σε όλη την χώρα

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σήμερα από τις 6 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 772 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, 347 στην Αττική, 71 στα Ιόνια Νησιά, 67 στη Θεσσαλονίκη, 46 στην Κεντρική Μακεδονία, 35 στην Κρήτη, 34 στη Δυτική Ελλάδα, 31 στη Θεσσαλία, 30 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 28 στην Πελοπόννησο, 25 στη Στερεά Ελλάδα, 22 στο Νότιο Αιγαίο, 20 στην Ήπειρο, 8 στο Βόρειο Αιγαίο και 8 στη Δυτική Μακεδονία.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 18.130 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα