Κορονοϊός: Σε απόγνωση επιχειρηματίες κι εργαζόμενοι σε Μύκονο και Χαλκιδική

Κορονοϊός: Σε απόγνωση επιχειρηματίες κι εργαζόμενοι σε Μύκονο και Χαλκιδική
Χαλκιδική. shutterstock

Μέτρα στήριξης ζητούν οι επιχειρηματίες σε Μύκονο και Χαλκιδική όπου απο την Παρασκευή τίθενται σε ισχύ τα έκτακα μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού. Ορισμένοι μάλιστα ετοιμάζονται για πρόωρα λουκέτα και απολύσεις.

Για “χαριστική βολή” στην ήδη αποδυναμωμένη τουριστική σεζόν κάνουν λόγο επιχειρηματίες κι εργαζόμενοι σε Μύκονο και Χαλκιδική όπου από την Παρασκευή 21/8 τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Στη Μύκονο, ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς, κάνει λόγο για μέτρα που προστατεύουν, ζητεί ουσιαστικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων από το κράτος ενώ οι καταστηματάρχες δεν αποκλείουν να βάλουν νωρίτερα για φέτος λουκέτο στα μαγαζιά τους.

Ανάλογο κλίμα και στη Χαλκιδική όπου επιχειρηματίες και εργαζόμενοι είναι ανάστατοι. Η ήδη πεσμένη κίνηση φέτος, λένε, επιβαρύνεται με την επιβολή των μέτρων.

Κάποιοι από τους καταστηματάρχες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε απολύσεις εργαζομένων και να βάλουν και αυτοί πρόωρο λουκέτο στις επιχειρήσεις τους καθώς δεν είναι πλέον βιώσιμες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα