Κως: Ποινή κάθειρξης σε ηλικιωμένο που ασέλγησε σε γυναίκα με νοητική υστέρηση

Άνδρας αγγίζει το χέρι γυναίκας.
Άνδρας αγγίζει το χέρι γυναίκας. SHUTTERSTOCK

Σε κάθειρξη 7 ετών καταδικάστηκε  74χρονος που κατηγορείται οτι ασέλγησε σε βάρος 42χρονης με νοητική υστέρηση. O ϊδιος αρνείται όσα του καταλογίζουν.

Ποινή κάθειρξης 7 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω σε έναν 74χρονο, έγγαμο, συνταξιούχο Ροδίτη, που κρίθηκε ένοχος κατάχρησης σε ασέλγεια και συγκεκριμένα για πρόθεση κατάχρησης της παραφροσύνης άλλου με τον οποίο ενήργησε συνουσία.

Ο ηλικιωμένος κατηγορήθηκε οτι ασέλγησε σε βάρος 42χρονης με νοητική υστέρηση. Είχε αφεθεί την 4η Οκτωβρίου 2012 ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της απαγόρευσης συναναστροφής του με την 42χρονη γυναίκα.

ADVERTISING

Το ιστορικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα dimokratiki.gr, η 42χρονη παρακολουθούσε Ειδικό Σχολείο - Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης της Ρόδου, καθώς πάσχει από νοητική υστέρηση με στοιχεία ψυχωσικής συνδρομής, σχιζοφρενικού τύπου, που έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της κριτικής της ικανότητας, της δυνατότητας αυτοπροσδιορισμού και αντίστασης, λαμβάνει δε και φαρμακευτική αγωγή.

Διαμένει με τον αδελφό της ο οποίος, την φροντίζει και μεριμνά για τις υποθέσεις της.

Τον Αύγουστο του 2012 διαπιστώθηκε από τους υπευθύνους του κέντρου ότι η γυναίκα έφερε μαζί της χρήματα τα οποία όμως, δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, αφού δεν της τα έδινε ο αδελφός της ή άλλο γνωστό φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο.

Μετά από συζήτηση μέλους του κέντρου με την 42χρονη, τού εκμυστηρεύτηκε ότι σχεδόν καθημερινά και αφού έφευγε ο αδελφός της από το σπίτι τους για τη δουλειά του, την παρελάμβανε με αυτοκίνητο ο κατηγορούμενος, ο οποίος την οδηγούσε σε ερημική περιοχή του Μόντε Σμιθ, όπου ερχόταν σε συνουσία μαζί της.

Τα ίδια είπε η γυναίκα και στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, με αποτέλεσμα στις 2 Οκτωβρίου 2012 να τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση ο κατηγορούμενος, ο οποίος, μετέφερε το πρωί εκείνο την 42χρονη σε ερημική περιοχή του Μόντε Σμίθ όπου ήρθε σε συνουσία μαζί της. Μάλιστα η ίδια φέρεται να φώναξε στους αστυνομικούς "αυτός, μου το κάνει με το ζόρι, αυτός".

Ο άνδρας συνελήφθη και κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια. Υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η 42χρονη έχει κάποια νοητική υστέρηση, όχι όμως σε σημείο που να μην καταλαβαίνει τι κάνει ή τι λέει, διότι μιλούσε και σκεφτόταν λογικά.

Υποστήριξε επίσης οτι τον Αύγουστο του 2012 και σε μία από τις βόλτες που έκαναν με το αυτοκίνητό του η ίδια του ζήτησε να συνευρεθούν ερωτικά ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι εκμεταλλεύτηκε τη νοητική της υστέρηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network