Κως: 74χρονος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος γυναίκας με νοητική υστέρηση

Κως: 74χρονος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος γυναίκας με νοητική υστέρηση
shutterstock

Σε λίγες ημέρες αρχίζει η δίκη του ηλικιωμένου άνδρα που κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος 42χρονης που πάσχει απο νοητική υστέρηση. Τι ισχυρίζεται ο ίδιος.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω θα καθίσει στις 3 Φεβρουαρίου ένας 74χρονος από τη Ρόδο που κατηγορείται για ασέλγεια σε γυναίκα με νοητική υστέρηση.

Ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελέυθερος, στις 4 Οκτωβρίου του 2012, με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της απαγόρευσης συναναστροφής του με την 42χρονη γυναίκα.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα dimokratiki.gr, η 42χρονη παρακολουθούσε Ειδικό Σχολείο – Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης της Ρόδου, καθώς πάσχει από νοητική υστέρηση με στοιχεία ψυχωσικής συνδρομής, σχιζοφρενικού τύπου, που έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της κριτικής της ικανότητας, της δυνατότητας αυτοπροσδιορισμού και αντίστασης, λαμβάνει δε και φαρμακευτική αγωγή.

Διαμένει με τον αδελφό της ο οποίος, την φροντίζει και μεριμνά για τις υποθέσεις της.

Τον Αύγουστο του 2012 διαπιστώθηκε από τους υπευθύνους του κέντρου ότι η γυναίκα έφερε μαζί της χρήματα τα οποία όμως, δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, αφού δεν της τα έδινε ο αδελφός της ή άλλο γνωστό φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο.

Μετά από συζήτηση μέλους του κέντρου με την 42χρονη, τού εκμυστηρεύτηκε ότι σχεδόν καθημερινά και αφού έφευγε ο αδελφός της από το σπίτι τους για τη δουλειά του, την παρελάμβανε με αυτοκίνητο ο κατηγορούμενος, ο οποίος την οδηγούσε σε ερημική περιοχή του Μόντε Σμιθ, όπου ερχόταν σε συνουσία μαζί της.

Τα ίδια είπε η γυναίκα και στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, με αποτέλεσμα στις 2 Οκτωβρίου 2012 να τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση ο κατηγορούμενος, ο οποίος, μετέφερε το πρωί εκείνο την 42χρονη σε ερημική περιοχή του Μόντε Σμίθ όπου ήρθε σε συνουσία μαζί της. Μάλιστα η ίδια φέρεται να φώναξε στους αστυνομικούς “αυτός, μου το κάνει με το ζόρι, αυτός”.

Ο άνδρας συνελήφθη και κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια. Υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η 42χρονη έχει κάποια νοητική υστέρηση, όχι όμως σε σημείο που να μην καταλαβαίνει τι κάνει ή τι λέει, διότι μιλούσε και σκεφτόταν λογικά.

Υποστήριξε επίσης οτι τον Αύγουστο του 2012 και σε μία από τις βόλτες που έκαναν με το αυτοκίνητό του η ίδια του ζήτησε να συνευρεθούν ερωτικά ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι εκμεταλλεύτηκε τη νοητική της υστέρηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα