Κώστας Βουτσάς: Σήμερα το λαϊκό προσκύνημα – Το άγνωστο σημείωμά του

Κώστας Βουτσάς: Σήμερα το λαϊκό προσκύνημα – Το άγνωστο σημείωμά του
Ο Κώστας Βουτσάς χειροκροτείται από το κοινό NDP Photo Agency

Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς. Σήμερα το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, αύριο η κηδεία του στο Α' Νεκροταφείο. Το ιδιόχειρο σημείωμά του για την αγάπη του κοινού, η επιτυχημένη καριέρα και η γεμάτη ζωή του.

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης ο αγαπημένος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου Κώστας Βουτσάς. Ο σπουδαίος ηθοποιός, που πέθανε σε ηλικία 88 ετών, τις τελευταίες εβδομάδες είχε εισαχθεί στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αττικόν, μετά από καρδιακό επεισόδιο, και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η απώλειά του σκόρπισε τη θλίψη στην οικογένειά του, αλλά και στον καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο, που έσπευσε να τον αποχαιρετήσει με όμορφα λόγια και στιγμιότυπα από τη ζωή του. Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και συνοδοιπόροι του, όπως η μεγάλη ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους και την αγάπη που του είχαν.

Λαϊκό προσκύνημα και κηδεία

Η κόρη του, Θεοδώρα Βουτσά, ανακοίνωσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook το πότε και πού θα τελεστεί η κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού.

Όπως έγραψε, την Πέμπτη η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ την Παρασκευή θα τεθεί ξανά σε λαϊκό προσκύνημα και έπειτα θα γίνει η κηδεία στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Επίσης, σε άλλη ανάρτησή της, έγραψε πως όποιος επιθυμεί, αντί για στεφάνι μπορεί να καταθέσει χρήματα στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, καθώς ο πατέρας της αγαπούσε την προσφορά και τη δωρεά.

Το άγνωστο σημείωμά του

Ένα ιδιόχειρο σημείωμα του Κώστα Βουτσά, στο οποίο ο μεγάλος ηθοποιός εκφράζει την όμορφη σχέση και την αγάπη που έχει αναπτύξει με το κοινό του, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ο αγαπητός ηθοποιός γράφει χαρακτηριστικά:

“Η παρουσία μου στην ιερή εργασία του καλλιτέχνη, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, σε περιοδείες ανά την Ελλάδα, σε πόλεις, σε κωμοπόλεις, σε χωριά, οι περιοδείες μου στο εξωτερικό, με ιερά μπουλούκια και άξιους θιάσους, συμπληρώνουν τα 67 χρόνια μέχρι σήμερα και εσείς μου δίνετε κουράγιο και αντοχές για πολλά χρόνια ακόμα στο σανίδι. Με αγαπάτε με μία αγάπη ανιδιοτελή, χωρίς συμφέρον, όπως κι εγώ σας αγαπώ το ίδιο. Με αγάπη, ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ο Κώστας σας, ο Βουτσάς φυσικά! ΥΓ: Μπορεί να ξεχάσατε αυτά που σας είπα στην καλλιτεχνική μου παρουσία, δεν θα ξεχάσετε αυτά που σας έκανα να αισθανθείτε. Ο ίδιος”.

Οι αξέχαστες ταινίες και ατάκες του

Ο Κώστας Βουτσάς αποτέλεσε σύμβολο της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου και αφήνει στους Έλληνες μια ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και μια παρακαταθήκη γέλιου και χαράς μέσα από τις ταινίες του. Το παίξιμό του, ο αυθορμητισμός του και οι μεγάλες δυνατότητες στον αυτοσχεδιασμό άφησαν εποχή στον ελληνικό κινηματογράφο. Μεγάλος ατακαδόρος που άφησε το στίγμα στο ελληνικό σινεμά, με αξέχαστες κινηματογραφικές ατάκες.

”Κατίνα σαλαμάκι”

“Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα…”

“Φστ μπόινγκ”

“Αψού, γείτσες”

“Η γυναίκα δεν είναι πάθος, είναι αποστολή”

Ο αγαπημένος ηθοποιός δεν έκρυψε ποτέ την μεγάλη αδυναμία που είχε στις γυναίκες. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του News 24/7 και την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη, ο Κώστας Βουτσάς είχε παραδεχθεί ότι με τις γυναίκες ήταν άστατος, αλλά είχε σουξέ:

“Είχα σουξέ γιατί τις κυνηγούσα. Και με ερωτεύτηκαν και τις ερωτεύτηκα. Ήθελα να κυνηγήσω, να με απορρίψει, να την ξανακυνηγήσω. Η γυναίκα δεν είναι πάθος. Είναι αποστολή”, τόνισε. “Πάθος είναι να καπνίσεις, να πίνεις χασίσι. Δεν έχω καπνίσει ποτέ, δεν έχω παίξει τζόγο ποτέ, δεν έχω πάρει ναρκωτικά ούτε ζάχαρη ούτε αλάτι παίρνω, μόνο λίγο κόκκινο κρασί το μεσημέρι πίνω. Η γυναίκα διευθύνει τον κόσμο, όχι οι άνδρες”.

Δείτε φωτογραφίες από τη ζωή του

Ο πολύ αγαπητός και πάντα χαμογελαστός Κώστας Βουτσάς, σε διάφορα στιγμιότυπα της ζωής του, από τη σκηνή μέχρι τις αγκαλιές με φίλους.

Ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς στη σκηνή Eurokinissi
Ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς με την κόρη του Θεοδώρα Βουτσά Eurokinissi
Ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς με ανθρώπους του πολιτισμού Eurokinissi
Ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς στη σκηνή Eurokinissi
Ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς Eurokinissi
Ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς με τον Γιάννη Ζουγανέλη Eurokinissi
Ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς με συναδέλφους του Eurokinissi
Κώστας Βουτσάς και Μάρθα Καραγιάννη NDP PHOTO AGENCY
Ο Κώστας Βουτσάς μαζί με τη σύζυγό του, Αλίκη Κατσαβού Ο Κώστας Βουτσάς μαζί με τη σύζυγό του, Αλίκη Κατσαβού

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version