Θάνατος Κοτανίδη: Σε εξέλιξη έρευνα για πιθανό ιατρικό λάθος

Θάνατος Κοτανίδη: Σε εξέλιξη έρευνα για πιθανό ιατρικό λάθος
Ο Γιώργος Κοτανίδης. Eurokinissi

Την Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε ο διοικητής της πρώτης ΥΠΕ μετά από καταγγελίες για ευθύνες του νοσοκομείου που νοσηλεύτηκε και κατέληξε ο σπουδαίος ηθοποιός.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διέταξε ο διοικητής της πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Παναγιώτης Στάθης, προκειμένου να εξακριβωθεί αν ο θάνατος του ηθοποιού Γιώργου Κοτανίδη οφείλεται σε ιατρικό λάθος. Η κίνηση του διοικητή έγινε με αφορμή καταγγελίες συναδέλφων του ηθοποιού και συγγενών του, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η επιδείνωση της υγείας του και η κατάληξή του συνέβησαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο Νοσοκομείο Γεννηματάς. 

Οι πρώτες αναφορές για πιθανότητα ιατρικού σφάλματος έγιναν από ηθοποιούς σε τηλεοπτικές εκπομπές τις οποίες ακολούθησαν και δημοσιεύματα την επομένη του θανάτου, στις 29 Ιανουαρίου. Άμεσα ο κ. Στάθης διέταξε τη διενέργεια σχετικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτει ευθύνη από το Γεννηματάς. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή διερευνάται το ημερολόγιο της ιατρικής εξέλιξης, ώστε για να βρεθεί όλο το απαραίτητο αποδεικτικό υλικό για τον χειρισμό της κατάστασης της υγείας του ηθοποιού. Αν και δεν μπορεί ακόμη να αναφερθεί η ακριβής ημερομηνία για την έκδοση, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πόρισμα μετά την έρευνα που γίνεται, καθώς ήδη έχει ανατεθεί σε στελέχη του νοσοκομείου να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κοτανίδης έχασε τη ζωή του στις 28 Ιανουαρίου στο Νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς», όπου είχε μεταφερθεί και νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ αντιμετώπιζε εδώ και καιρό προβλήματα υγείας. Ο στενός κύκλος του ηθοποιού αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου σημείωνε ότι έπεσε θύμα ιατρικής αμέλειας καθώς μπήκε στο νοσοκομείο για απλή επέμβαση ρουτίνας, μετά ακολούθησαν άλλα δύο χειρουργεία και λόγω μετεγχειρητικών επιπλοκών, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα