Κούγιας σε Δασκαλάκη: “Είμαστε υποχρεωμένοι να σας μηνύσουμε”

Κούγιας σε Δασκαλάκη: “Είμαστε υποχρεωμένοι να σας μηνύσουμε”
Μάνος Δασκαλάκης eurokinissi

Με την τρίτη κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τον Αλέξη Κούγια.

Με μία από τις τελευταίες απαντήσεις του Μάνου Δασκαλάκη στην προηγούμενη δικάσιμο, ότι υποκρινόταν το διάστημα που είχαν χάσει τα δύο μικρότερα κορίτσια τους και είχαν την Τζωρτζίνα με τετραπληγία, ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή (17/02) τις ερωτήσεις του προς τον μάρτυρα ο Αλέξης Κούγιας.

Ο συνήγορος τόνισε στον μάρτυρα κατά τη διάρκεια της εξέτασής του πως το θέμα της “εξωσυζυγικής σχέσης του το 2018” και ο τρόπος που το συνδέει με τον θάνατο της Μαλένας, το επικαλείται για πρώτη φορά για να επιβαρύνει την κατηγορούμενη και επομένως «είμαστε υποχρεωμένοι να σας μηνύσουμε».

Στην έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου υπενθυμίζοντας στον Μάνο Δασκαλάκη ό,τι είπε για τα “τρυφερά” του μηνύματα προς την 34χρονη – πως υποκρινόταν για να μη νιώθει άσχημα η Τζωρτζίνα – ρώτησε τον μάρτυρα αν τα προηγούμενα χρόνια του γάμου του, η στάση του ήταν “αυθόρμητη και ειλικρινής”, με τον μάρτυρα να απαντά θετικά.

Ο συνήγορος ρώτησε επίσης τον εν διαστάσει σύζυγο της εντολέα του: “Αφού λοιπόν είναι πεπεισμένη η κατηγορούμενη ότι η Τζωρτζίνα είναι ο μόνος τρόπος να σας κρατήσει, γιατί να τη σκοτώσει; Τι λόγο είχε;”

Ο Δασκαλάκης απάντησε: «Γιατί στις 15 Ιανουαρίου τής έχω αναφέρει να μείνουμε χωριστά, αλλά για το καλό του παιδιού να έχουμε άριστες σχέσεις.»

Αλ. Κούγιας: «Μπορείτε να το αποδείξετε;»

Μ. Δασκαλάκης: «Με διάφορους τρόπους. Με μηνύματα.»

Αλ. Κούγιας: «Μπορούμε να δούμε αυτά τα μηνύματα; Εδώ φαίνονται μηνύματα βαθιάς αγάπης και εμπιστοσύνης λίγη ώρα πριν χάσει τη ζωή του το παιδί. Γιατί να σκοτώσει το παιδί εκείνη την ημέρα;»

Μ. Δασκαλάκης: «Σας έχω απαντήσει. Είχα πει να κοιτάξουμε να έχουμε μια καλή σχέση για το καλό του παιδιού και τίποτα παραπάνω.»

Ο συνήγορος ανέγνωσε μήνυμα της 28ης Ιανουαρίου 2022 στις 11.20 τη νύχτα (ο θάνατος της Τζωρτζίνας επήλθε την επόμενη ημέρα μετά τις 2 το μεσημέρι) όπου ο Δασκαλάκης τής γράφει να τον πάρει τηλέφωνο κατευθείαν για ό,τι χρειαστεί και κλείνει με την φράση «σ’ αγαπάω πολύ και εγώ να το ξέρεις».

Αλ. Κούγιας: «Πώς το εξηγείτε αυτό;»

Μ. Δασκαλάκης: «Ήταν στη μάνα των παιδιών μου! Έχετε κάνει επιλογή μηνυμάτων. Πρέπει να τα δούμε στο σύνολό τους τα μηνύματα.»

Αλ. Κούγιας: «Έχετε κανένα στοιχείο αντικειμενικό πλην της δικής σας αλήθειας ότι κάνατε την συζήτηση να μείνετε χωριστά στις 15 Ιανουαρίου;»

Μ. Δασκαλάκης: «Πολλά.»

Αλ. Κούγιας: «Τι πολλά;»

Μ. Δασκαλάκης: «Μηνύματα.»

Αλ. Κούγιας: «Να μας τα φέρετε.»

Ο Μάνος Δασκαλάκης επανέλαβε ότι η σχέση του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου πριν τον θάνατο της Μαλένας «ήταν ιδανική».

Αλ. Κούγιας: «Στέκεται αυτό που λέτε με το ότι επιδίωκε να σκοτώνει τα παιδιά για να μη σας χάσει; Δεν στέκει! Καταρρέει αυτό που λέτε…»

Μ. Δασκαλάκης: «Είναι μια εικασία. Επειδή το 2018 είχα κάνει εξωσυζυγική σχέση και το δέχτηκε… Μετά έπρεπε να μείνει στην Αθήνα για το παιδί και εγώ μόνος στην Πάτρα… Πάνω σε αυτό το στηρίζω.»

Αλ. Κούγιας: «Συγνώμη, έχετε ιδανική σχέση και σκοτώνει τη Μαλένα;»

Μ. Δασκαλάκης: «Μια εικασία είναι.»

Πρόεδρος: Γιατί το περιγράφετε ως ιδανικό; Αυτό είναι το ιδανικό για εσάς, ενώ είχατε εξωσυζυγική σχέση το 2018;»

Μ. Δασκαλάκης: «Βρέθηκα δύο-τρεις φορές. Της το είπα και το δέχτηκε.. Ήταν κάτι εξωσυζυγικό, σαρκικό.»

Αλ. Κούγιας: «Το λέτε πρώτη φορά.»

Μ. Δασκαλάκης: «Δεν το απέκρυψα.»

Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε πως η αναφορά γίνεται για να επιβαρύνει την κατηγορούμενη, λέγοντας: «Είμαστε υποχρεωμένοι να σας μηνύσουμε».

Ο μάρτυρας επέμεινε πως υπάρχουν μηνύματα που αποδεικνύουν την εξωσυζυγική σχέση, ενώ υποστήριξε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει ψέμματα για επεισόδιο όπου ο ίδιος φαίνεται να την έχει χτυπήσει:

«Κάθε φορά ακόμη και σε μικρό τσακωμό έπαιρνε συγγενικά μου πρόσωπα και τους δημιουργούσε μια εικόνα άσχετη, έλεγε ψέματα» είπε. Συμπλήρωσε μάλιστα πως η κατηγορουμένη υποκρινόταν ότι έκλαιγε και πως του είχε πει ότι μπορεί να κλαίει εύκολα.

Αλ. Κούγιας: «Τι θα κέρδιζε με τη δολοφονία της Ίριδας;»

Μ. Δασκαλάκης: «Την επιστροφή μου λόγω του πένθους… Ήξερε ότι η Τζωρτζίνα είναι η αδυναμία μου… Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα σκότωνε τα παιδιά.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα