Κούνεβα: Δεν θα αφήσουμε αυτή τη γυναίκα στη φυλακή, το θέμα είναι ταξικό

Κούνεβα: Δεν θα αφήσουμε αυτή τη γυναίκα στη φυλακή, το θέμα είναι ταξικό
φωτό αρχείου eurokinissi

Την πλήρη υποστήριξή της στην 53χρονη καθαρίστρια εξέφρασε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, γνωστή για τη συνδικαλιστική δράση της στο χώρο του καθαρισμού, μίλησε στον Νews247 στους 88,6 για την περίπτωση της 53χρονης καθαρίστριας που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία.

Η κ. Κούνεβα εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή της και αναλυτικά τόνισε: “Από την πρώτη στιγμή που έμαθα για την απίστευτα άδικη απόφαση ήρθα σε επαφή με αυτή γυναίκα για να δούμε πώς θα την βοηθήσουμε Είναι μια γυναίκα φτωχή χωρίς βοήθεια από πουθενά που θέλησε απλώς να θρέψει τα παιδιά και την οικογένειά της.

Ολες οι αρχές και τα δικαστήρια πρέπει να εξετάζουν διαφορετικά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αυτό το καταλαβαίνει η κοινωνία και για αυτό έχουμε τόσο μεγάλο κύμα αντιδράσεων. Το θέμα είναι ταξικό.

Χαίρομαι που το θέμα έχει πάρει τεράστια διάσταση Η γυναίκα πρέπει να βγει από τη φυλακή και να βρεθεί γρήγορα κοντά στην οικογένειά της, αυτή πρέπει να είναι όλη μας η πίεση. Καλώ όλους τους φορείς, οργανώσεις, κόμματα, συνδικάτα να αφιερώσουν τη δράση τους τις επόμενες ημέρες και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (Κυριακή) στη συμπαράσταση για αυτή τη γυναίκα.

Στην αρχή δεν το πίστευα, μετά άρχισα να την ψάχνω και να συζητήσουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Δεν πρέπει να αφήσουμε μια μητέρα που έκανε τα πάντα, να περάσει τόσα χρόνια στη φυλακή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα