Κοζάνη: Προς υιοθεσία τα ροτβάιλερ που σκότωσαν το 5χρονο αγόρι

default image

Τα ροτβάιλερ του 72χρονου που κατασπάραξαν το Πάσχα το 5χρονο αγόρι στην Κοζάνη, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο, ψάχνουν τώρα μέσω της ιστοσελίδας του δήμου το νέο ιδιοκτήτη τους.

Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε ανήμερα του Πάσχα σε χωριό της Κοζάνης όταν δύο από τα συνολικά οκτώ ροτβάιλερ που είχε στην κατοχή του 72χρονος συνταξιούχος επιτέθηκαν σε ένα 5χρονο αγόρι που περνούσε τις ημέρες του Πάσχα μαζί με τη μητέρα του σε φιλικό σπίτι. Τα σκυλιά κατάφεραν θανάσιμα τραύματα στο μικρό αγόρι που κατέληξε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο της περιοχής.

Από τότε μέχρι σήμερα η αστυνομική έρευνα προσπαθεί να ρίξει φως στα αίτια του τραγικού συμβάντος, ενώ η εισαγγελία διέταξε λίγες μέρες αργότερα να αφαιρεθεί η κηδεμονία των σκυλιών από τον 72χρονο, όπως και έγινε.

Σύμφωνοι με την απόφαση αυτή φαίνεται να είναι και οι εκπαιδευτές και ιδιοκτήτες ροτβάιλερ.  Ο Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ροτβάιλερ Ελλάδος,  Ηλίας Κανέλλος, μιλώντας τότε στο news247, είχε επιρρίψει την αποκλειστική ευθύνη για τη δολοφονική συμπεριφορά των ροτβάιλερ στον ιδιοκτήτη τους κατηγορώντας τον για ανευθυνότητα, αμέλεια και λάθος χειρισμό των σκυλιών.

Σήμερα τα ροτβάιλερ βρίσκονται στο καταφύγιο ζώων του Δήμου Κοζάνης, αντιμετωπίζονται ως αδέσποτα, και ψάχνουν το νέο ιδιοκτήτη τους. Ο Δήμος Κοζάνης έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των οκτώ ροτβάιλερ, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως επιθετικά από την ειδική επιστημονική επιτροπή του δήμου και καλεί ενδιαφερόμενους (ενήλικα άτομα ή φιλοζωικά σωματεία τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις) να αναλάβουν την υιοθεσία των σκύλων μέχρι τις 24 Μαϊου, διαφορετικά σύμφωνα με τη νομοθεσία τα σκυλιά θα οδηγηθούν στην ευθανασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα