Κρήτη: Στην εντατική δύο αγοράκια 2 και 3 ετών που έπεσαν στο κενό

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ EUROKINISSI

Το 3χρονο αγοράκι από τη Συρία που έπεσε από μεγάλο ύψος, έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και βρίσκεται σε καταστολή. Το άλλο παιδάκι έπεσε από σκαμπό και είναι επίσης σε καταστολή.

Κρίσιμο και καθοριστικό είναι το κάθε δευτερόλεπτο που περνάει για τα δύο μικρά παιδιά που βρέθηκαν στο κενό. Και τα δύο αγοράκια, ηλικίας 2 και 3 ετών βρίσκονται διασωληνωμένα και σε καταστολή, νοσηλευόμενα από την Κυριακή τα ξημερώματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Το 3χρονο αγοράκι από τη Συρία χαρακτηρίζεται ως πολυτραυματίας, έχει υποστεί κατάγματα σε κεφάλι και σώμα, είναι διασωληνωμένο και σε καταστολή. Το άλλο αγοράκι που έπεσε από το σκαμπό και επίσης νοσηλεύεται στην ΜΕΘ εμφάνισε στην πορεία σπασμούς και απώλεια συνείδησης, γι'αυτό και δεν είχε γίνει αναφορά στην Αστυνομία.

ADVERTISING

“Γενικά, όποιος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είτε είναι ενήλικος είτε ανήλικος, είναι κρίσιμες οι μέρες και οι ώρες που νοσηλεύεται. Το προσωπικό μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσουν να επανέλθουν”, σχολίασε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Γιάννης Τασσόπουλος, περιγράφοντας και την κατάσταση της υγείας τους:

“Το ένα, που είναι 3 χρονών, ήρθε από το νοσοκομείο Ρεθύμνου με πτώση από μεγάλο ύψος. Έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, είναι διασωληνωμένο, σε καταστολή. Το δεύτερο αγοράκι είναι 2 ετών. Εκείνο έπεσε από χαμηλό ύψος και διασωληνώθηκε κι επίσης είναι σε καταστολή, λόγω του ότι εμφάνισε διάφορα προβλήματα νευρολογικής φύσης”.

Τους καλοκαιρινούς μήνες τα ατυχήματα μικρών παιδιών είναι πολύ συνηθισμένα, γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να υπάρχει περισσότερη μέριμνα και προσοχή απέναντί τους, όπως υπογράμμισε και ο κ. Τασσόπουλος.

Πηγή: 

Cretalive

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κρήτη

24Media Network