Κρήτη: Πυρομαχικά του Β’ Παγκοσμίου βρέθηκαν στο βυθό της Ιεράπετρας – Έκλεισε παραλία

Κρήτη: Πυρομαχικά του Β’ Παγκοσμίου βρέθηκαν στο βυθό της Ιεράπετρας  – Έκλεισε παραλία
Πυρομαχικά βρέθηκαν στον βυθό της Ιεράπετρας neakriti.gr

Νάρκες, όλμοι, βλήματα και κιβώτια με φυσίγγια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντόπισε τυχαία πολίτης στον όρμο της Ιεράπετρας. Έκτακτα μέτρα από το Λιμεναρχείο.

Μεγάλος όγκος πυρομαχικών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αποτελούμενος από νάρκες, όλμους, βλήματα και κιβώτια με φυσίγγια, αποκαλύφθηκε τυχαία από ιδιώτη το απόγευμα της Παρασκευής (25/8) σε θαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα κοντά στη νέα παραλία της Ιεράπετρας, κατά μήκος του ύφαλου-κυματοθραύστη, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε πριν τρεις μήνες.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο ιδιώτης βουτηχτής φωτογράφισε με υποβρύχια κάμερα τα ευρήματά του και ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας, το οποίο αμέσως εξέδωσε ανακοίνωση περιοριστικών μέτρων, που απαγορεύει σε όλο το μήκος του ύφαλου κυματοθραύστη την αγκυροβόληση όλων των πλωτών μέσων καθώς και την πλεύση των θαλάσσιων μέσων αναψυχής αλλά και την κολύμβηση σε απόσταση 100 μέτρων από τη νέα Παραλία.

Παράλληλα ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας, αντιπλοίαρχος Γιάννης Παπαδάκης, ενημέρωσε τη Ναυτική Διοίκηση Κρήτης και Αιγαίου, ώστε να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία της ασφαλούς περισυλλογής των πυρομαχικών από ειδικούς πυροτεχνουργούς.

Πυρομαχικά βρέθηκαν στον βυθό της Ιεράπετρας neakriti.gr

Πιθανολογείται ότι τα πυρομαχικά που βρέθηκαν αποκαλύφτηκαν σε εκείνο το σημείο εξαιτίας του γεγονότος ότι μεταφέρθηκαν στην ακτή τεράστιες ποσότητες άμμου ώστε να δημιουργηθεί η νέα Παραλία της Ιεράπετρας και να προστατευτεί από τη διάβρωση το βόρειο παραλιακό μέτωπο.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για πυρομαχικά που έμειναν στο βυθό και σκεπάστηκαν από την άμμο, όταν στις 23 Απριλίου του 1941 πραγματοποιήθηκε η βύθιση του αγγλικού πλοίου MV Rawnsley, από γερμανικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα, στον όρμο της Ιεράπετρας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα