Σπουδές Οδοντιατρική: Γιατί να επιλέξεις Κύπρο

Διαβάζεται σε 4'
Σπουδές Οδοντιατρική: Γιατί να επιλέξεις Κύπρο

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης για σπουδές στις Σχολές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής και Επιστημών Υγείας & Ζωής στην Αθήνα την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024.

Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

Ο ρόλος του Οδοντίατρου στη στοματική υγιεινή αποτελεί θεμέλιο πυλώνα της γενικής υγείας και της ευεξίας μας. Πέραν της αισθητικής σημασίας της, η καλή στοματική υγιεινή συνδέεται άμεσα με την πρόληψη διαφόρων παθήσεων και προβλημάτων της στοματικής και γενικότερα της συστηματικής υγείας, μέχρι και με την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων και αναπνευστικών προβλημάτων. Αυτό οδήγησε στην περαιτέρω ανάγκη για εξειδίκευση σε συγκεκριμένους τομείς οδοντιατρικής όπως όπως η ορθοδοντική, η ενδοδοντία, η περιοδοντολογία, η οδοντιατρική αισθητική, η αγωγή των στοματικών ασθενειών, η οδοντιατρική επεμβατική και επανορθωτική χειρουργική, και άλλα. Σήμερα η σπουδές στην Οδοντιατρική ελκύουν ένα μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων αφού η επαγγελματική αποκατάσταση για οδοντίατρους προσφέρει πολλές προοπτικές και ευκαιρίες για εξέλιξη και ανάπτυξη στον τομέα της οδοντιατρικής.

Με το βλέμμα στο μέλλον και με «οδηγό» την τεχνολογία – Οδοντίατροι νέας γενιάς στην πράξη

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει μέχρι σήμερα το μοναδικό πτυχίο Οδοντιατρικής στην Κύπρο και το γεγονός πως πρόκειται για μία σχολή με υπερσύγχρονα εργαστήρια, την έχει αναδείξει σε πρώτη επιλογή για πολλούς φοιτητές από την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου οι φοιτητές και οι φοιτήτριες εκπαιδεύονται χρησιμοποιώντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στην οδοντιατρική επιστήμη και αναπτύσσοντας τις απαραίτητες κλινικές δεξιότητες, με επίκεντρο τον ασθενή. Τα εργαστήρια συμβατικής προσομοίωσης, ψηφιακής οδοντιατρικής, αλλά και εικονικής, οδοντιατρικής πραγματικότητας, η χρήση phantoms για εκπαιδευτικούς σκοπούς, , καθώς και το έμπειρο και διακεκριμένο ακαδημαϊκό προσωπικό, αποτελούν βασικές παραμέτρους που αναδεικνύουν τη Σχολή Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC) ως πρώτη επιλογή πολλών μελλοντικών οδοντιάτρων.

Πιο αναλυτικά, η κλινική άσκηση για τους φοιτητές της Σχολής πραγματοποιείται στην εξειδικευμένη Πανεπιστημιακή Οδοντιατρική Κλινική που λειτουργεί στην πανεπιστημιούπολη του EUC, κάτι που καθιστά πραγματικότητα την άμεση και απρόσκοπτη σύνδεση της θεωρητικής εκπαίδευσης με την πρακτική άσκηση. υπό την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών οδοντιάτρων. Οι φοιτητές λοιπόν αποκτούν πραγματική κλινική εμπειρία προσφέροντας οδοντιατρική φροντίδα σε ασθενείς.

Η Οδοντιατρική Κλινική του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει όλες τις υπηρεσίες, από μια απλή εξαγωγή δοντιού, απονευρώσεις, θεραπείες ούλων και ακτινογραφικές εξετάσεις, έως ενδοδοντικές θεραπείες, χειρουργικές επεμβάσεις και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Ο συνδυασμός προσιτών τιμών για τους ασθενείς και οι υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας και φροντίδας έχουν καταξιώσει την Οδοντιατρική Κλινική του EUC στην τοπική κοινωνία ως οδοντιατρικό κέντρο που εμπνέει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη. Μάλιστα επιτελεί και κοινωνικό έργο, αφού υποστηρίζει τις δράσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και του Παγκόσμιου Φόρουμ για τους Πρόσφυγες, προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

Εξασκώντας το επάγγελμα σε πάνω από 32 ευρωπαϊκές χώρες

Η Σχολή Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, προσφέρει ένα πρόγραμμα σπουδών 5ετούς διάρκειας που διδάσκεται στα αγγλικά, αναγνωρίζεται διεθνώς, είναι εγκεκριμένο και αναγνωρισμένο από το Association for Dental Education of Europe (ADEE), ενώ οι απόφοιτοί του μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του General Dental Practitioner σε περισσότερες από 32 ευρωπαϊκές χώρες. Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι απόφοιτοι, μετά τις σπουδές τους έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως γενικοί οδοντίατροι σε ιδιωτικές κλινικές και σε ιδιωτικά ή δημόσια νοσοκομεία.

Γιατί να επιλέξεις Κύπρο

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου  αποτελεί την ιδανική επιλογή για σπουδές εκτός Ελλάδας. Μάλιστα ως φοιτητής της Οδοντιατρικής Σχολής του EUC, θα βρεθείς σε μια ζωντανή διεθνή φοιτητική κοινότητα 10.000 φοιτητών από 90 διαφορετικές χώρες, σε μια γεμάτη ζωή Πανεπιστημιούπολη, στη Λευκωσία. Θα έχεις πλήθος δυνατοτήτων συμμετοχής σε εκπαιδευτικές δράσεις, ημερίδες και συνέδρια στο αντικείμενό σου, ενώ θα λάβεις και την καθοδήγηση που χρειάζεσαι για τις επιλογές σου μετά το πτυχίο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Οδοντιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.euc.ac.cy ή να επικοινωνήσετε στο email [email protected] και στο 0035722713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου: 7 Οκτωβρίου 2024

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα