Κρήτη: Σκέψεις να παραμείνει στη λίμνη ο κροκόδειλος

Κρήτη: Σκέψεις να παραμείνει στη λίμνη ο κροκόδειλος

Προετοιμάζουν το σχέδιο δράσης για την αιχμαλωσία του κροκόδειλου οι αρχές στην Κρήτη την ώρα που θέτουν υπό συζήτηση το ενδεχόμενο το ερπετό να παραμείνει στο Φράγμα των Ποταμών

Σύσκεψη προετοιμασίας της προσπάθειας αιχμαλωσίας του κροκόδειλου που έχει εντοπιστεί στα νερά της λίμνης του Φράγματος των Ποταμών αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Ηράκλειο με σκοπό να καταρτιστεί ένα ακριβές σχέδιο δράσης.

Οι περιοχές όπου «συχνάζει» παρακολουθούνται συνεχώς με κάμερες προκειμένου επίσης να διαπιστωθεί αν υπάρχει και δεύτερο ερπετό και να οργανωθεί η επιχείρηση.

Σύμφωνα με το διευθυντή Διαχείριση Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Βαγγέλη Μαμαγκάκη, θα εξεταστούν οι θέσεις στις οποίες έχει εντοπιστεί το τροπικό ζώο προκειμένου να αιχμαλωτιστεί γρήγορα καθώς αν γίνει οποιαδήποτε κίνηση χωρίς προετοιμασία « μπορεί να τον ψάχνουμε και όλο το καλοκαίρι».

Παράλληλα σήμερα αναμένεται να γίνει επιχείρηση επι χάρτου ενώ την Παρασκευή αναμένεται να στηθεί η επιχείρηση με δολώματα παρουσία των ειδικών.

Να μείνει στη λίμνη

Την επιθυμία να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τις έρευνες για τον κροκόδειλο που  βρίσκεται στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών, έχουν εκφράσει ειδικοί από την Ευρώπη, σύμφωνα με τον διευθυντή Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλη Μαμαγκάκη.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ειδικών, οφείλεται στο ότι πρόκειται για τον πρώτο κροκόδειλο που έχει ζήσει σε ανοιχτό χώρο και όχι σε ελεγχόμενο περιβάλλον σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με μαρτυρίες και εκτιμήσεις, το τροπικό ζώο μπορεί να βρίσκεται στο φράγμα εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.

«Μας έχει βάλει σε σκέψεις. Αν ισχύει αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο που αξίζει να το δούμε» είπε ο κ. Μαμαγκάκης, επιβεβαιώνοντας πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η παραμονή του τροπικού ζώου εντός της λίμνης.

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι το θέμα θα συζητηθεί με τους ειδικούς οι οποίοι και θα έχουν τον τελευταίο λόγο και πως σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι εντελώς ελεύθερος, αλλά θα περιοριστεί σε χώρο εντός της λίμνης.

πηγή: cretalive.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network