Κυκλοφοριακό έμφραγμα λόγω Ερντογάν

Κυκλοφοριακό έμφραγμα λόγω Ερντογάν
Κίνηση οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017. Αυξημένη, σύμφωνα με την Τροχαία, είναι η κίνηση σε όλους τους οδικούς άξονες που οδηγούν στο κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας στο Μετρό. (EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη) eurokinissi

Τα μέτρα για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα-Κλειστοί δρόμοι και απαγόρευση διαδηλώσεων

Πόλη για γερά νεύρα είναι σήμερα η Αθήνα και θα παραμείνει έως την αναχώρηση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, το πρωί της Παρασκευής.

Τα μέτρα είναι Δρακόντεια και έχουν ληφθεί σε συνεννόηση και με την φρουρά του Τούρκου Προέδρου.

Υπολογίζεται πως συμμετέχουν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων και σε αυστηρότητα θα θυμίζουν την επίσκεψη Ομπάμα.

Τα μέτρα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από το διεθνές αεροδρόμιο των Σπάτων «Ελ. Βενιζέλος», με ελεύθερους σκοπευτές σε αυτό και κατά μήκος της διαδρομής αργότερα  το πρωί, προς το κέντρο της Αθήνας. Η άφιξή του αναμένεται περίπου στις 10:30 το πρωί.

Ο Σταθμός ΜΕΤΡΟ Συντάγματος θα κλείσει εντελώς για όλη την Πέμπτη, έως το πρωί της Παρασκευής που θα αναχωρήσει από την Αθήνα ο Πρόεδρος Ερντογάν.

Πρόσθετα,  με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα της Πέμπτης μέχρι και την 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, στις ακόλουθες περιοχές:

α. Στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – αριστερά Άνθιμου Γαζή – δεξιά Χρήστου Λαδά – συνέχεια Εδουάρδου Λω – συνέχεια Σίνα – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας).

β. Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και

γ. Στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Ο Τούρκος Πρόεδρος θα  καταλύσει σε κεντρικότατο ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος και οι μετακινήσεις του αναμένεται να είναι ελάχιστες και κυρίως, πρώτα στο Μνημείο του Άγνωστη Στρατιώτη και στη συνέχεια, στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου, για τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το απόγευμα θα επιστρέψει στο Προεδρικό Μέγαρο για το δείπνο που γίνεται προς τιμή του.

Για όσους τυχόν βρεθούν στο κέντρο αυτές τις ώρες και ημέρες και ανακαλύψουν ότι το κινητό τους τηλέφωνο δεν λειτουργεί, να γνωρίζουν ότι θα εφαρμοστεί και πάλι η τεχνολογία με τα «jammer» που μπλοκάρουν τα κινητά τηλέφωνα για λόγους ασφαλείας.

Το Σύνταγμα και η γύρω περιοχή θα θυμίζει αστυνομοκρατούμενη περιοχή και βέβαια θα είναι αδύνατη η παραμικρή προσέγγιση ακόμα και πεζών με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Ο ίδιος άλλωστε θα έχει μαζί του έναν μικρό προσωπικό «στρατό» από δεκάδες Τούρκους πράκτορες, σωματοφύλακες και κομάντος της προσωπικής του φρουράς ενώ η αυτοκινητοπομπή του θα διαθέτει ίδια αυτοκίνητα για να μπερδεύει σε ποιο από αυτά πραγματικά θα βρίσκεται.

Οι δρόμοι θα παραδίδονται στην κυκλοφορία μόνο τις ώρες που θα βρίσκεται εντός των Προεδρικού Μεγάρου και του Μεγάρου Μαξίμου και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν και θα κρίνει εκείνη την στιγμή το Κέντρο Επιχειρήσεων στην ΓΑΔΑ.

Σταδιακά λοιπόν θα κλείσει η Αττική Οδός, η Κατεχάκη, η Μεσογείων, η Βασιλίσσης Σοφίας και οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας θα περιοριστούν στη συνέχεια, αυστηρά στην γύρω περιοχή από την Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου για όσο θα κινείται εκεί ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πυροτεχνουργοί, άντρες της Αντιτρομοκρατικής, άντρες της Ασφάλειας, της ΕΚΑΜ και διαφόρων άλλων Υπηρεσιών σαρώνουν διαρκώς την περιοχή που θα βρίσκεται ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναμένεται να αναχωρήσει από την Αθήνα το πρωί της Παρασκευής για την Αλεξανδρούπολη και από εκεί οδικώς για την Κομοτηνή. Μετά το πέρας της επίσκεψής του εκεί… θα αναχωρήσει για την χώρα του. Αντίστοιχα αυστηρά λοιπόν θα είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. και στην Θράκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα