Λαϊκό Νοσοκομείο: Ουρές ντροπής καρκινοπαθών από τα χαράματα, για μια χημειοθεραπεία

Λαϊκό Νοσοκομείο: Ουρές ντροπής καρκινοπαθών από τα χαράματα, για μια χημειοθεραπεία
Λαϊκό νοσοκομείο SOOC

Ουρές ντροπής από το χάραμα για μια χημειοθεραπεία στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Φτιάχνουν μόνοι τους χαρτάκια προτεραιότητας. Τι δηλώνει στο NEWS 24/7 ο πρόεδρος εργαζομένων.

Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν το πρωί της Πέμπτης μπροστά στις κάμερες έξω από το παράρτημα του Λαϊκού Νοσοκομείου, που αποτυπώνουν την αδιανόητη ταλαιπωρία που βιώνουν οι καρκινοπαθείς, σε καθημερινό επίπεδο.

Ασθενείς που αναμένουν να λάβουν τη χημειοθεραπεία τους αναγκάζονται να περιμένουν από τις 5 το πρωί ως τις 7 π.μ., ώστε να μπουν στο νοσοκομείο.

Οι ίδιοι δηλώνουν πως ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κάνει τα πάντα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα, εντοπίζονται τεράστια προβλήματα στα ραντεβού. Ασθενείς ανέφεραν πως έρχονται ακόμη και από νησιά όπως η Κάλυμνος, ενώ αναμένουν τη σειρά τους ακόμη και μέσα στην κακοκαιρία, στη βροχή και το κρύο, ώστε να κάνουν τις χημειοθεραπείες τους. Μάλιστα, για να εξυπηρετηθούν, έφτιαξαν μόνοι τους χαρτάκια προτεραιότητας για να βρεθεί μια λύση.

“Τώρα θα κάνει και κρύο αυτή την εβδομάδα. Τι θα γίνει; Θα καθόμαστε εδώ έξω; Εδώ είμαστε όλοι άρρωστοι, χειρουργημένοι. Εγώ έχω κάνει χειρουργείο, μου λείπει ένα νεφρό, θα είμαι εδώ μέσα στο κρύο; Κάτι πρέπει να γίνει για αυτό από την διοίκηση. Σε 15 μέρες εγώ θα ξαναέρθω. Δεν πρέπει να ξέρω αν θα βρω κρεβάτι; Να είναι προγραμματισμένο; Να μην περιμένω πότε θα φύγει κάποιος ασθενής που ήρθε πριν από μένα, για να μπω εγώ μετά”, ανέφερε στην κάμερα ασθενής.

Για την άθλια αυτή κατάσταση μίλησε στο NEWS 24/7 o Τάσος Αντωνόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων στο “Λαϊκό” Νοσοκομείο. Ο ίδιος ανέφερε πως η ταλαιπωρία οφείλεται στις μειώσεις στο προσωπικό, αλλά και στις λιγότερες διαγνώσεις τη τελευταία διετία, λόγω έξαρσης της πανδημίας του covid-19.

“Υπάρχει τεράστια ταλαιπωρία των καρκινοπαθών για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 40% τα τελευταία χρόνια και ο δεύτερος ότι μετά την πανδημία αυξάνονται οι καρκινοπαθείς, καθώς είχαν μειωθεί οι διαγνώσεις. Ετσι, η μάστιγα του καρκίνου επιτίθεται με μεγαλύτερη σφοδρότητα. Οι καρκινοπαθείς δεν πρέπει να περιμένουν δευτερόλεπτο. Όταν εμείς θέλουμε να διανύσουμε ένα χιλιόμετρο και κουραζόμαστε, αυτοί εκδηλώνουν κόπωση στα δέκα μέτρα. Τόσο κουρασμένοι είναι. Πρέπει να μπαίνουν αμέσως και χωρίς αναμονές και να κάνουν τη θεραπεία τους”, δηλώνει συγκεκριμένα στο NEWS 24/7 o Τάσος Αντωνόπουλος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα