Λάρισα: Φόβος για έκρηξη σε φλεγόμενο εργοστάσιο με φιάλες προπανίου

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο ξυλείας, στην παλιά εθνική οδό Λάρισας β Βόλου, στο ύψος του Πλατυκάμπου και της Γαλήνης στη Λάρισα, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019.
(EUROKINISSI/LARISSAMET.GR)
Πυρκαγιά σε εργοστάσιο ξυλείας, στην παλιά εθνική οδό Λάρισας β Βόλου, στο ύψος του Πλατυκάμπου και της Γαλήνης στη Λάρισα, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019. (EUROKINISSI/LARISSAMET.GR) EUROKINISSI

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας - Βόλου. Αποκλείστηκε η περιοχή. Φόβος για έκρηξη, καθώς στον χώρο του εργοστασίου υπάρχουν φιάλες προπανίου.

Από άκρη σε άκρη καίγεται εργοστάσιο ξυλείας στον 9ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Βόλου στον Πλατύκαμπο Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε την στιγμή που δεν βρισκόταν σε λειτουργία το εργοστάσιο και δεν βρίσκονταν μέσα εργαζόμενοι. Λόγω των εξαιρετικά εύφλεκτων υλικών η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λάρισα
Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λάρισα ONLARISSA.GR

Μαζί με τις ενισχύσεις που έχουν φτάσει στο σημείο, επιχειρούν συνολικά 30 άντρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα.

Στο προαύλιο του εργοστασίου υπάρχουν δύο δεξαμενές προπανίου και παρότι οι φλόγες δεν έχουν φτάσει εκεί οι πυροσβέστες ρίχνουν συνεχώς νερό και σε αυτές σε μία προσπάθεια να κρατήσουν την θερμοκρασία τους χαμηλά και να μην σημειωθεί έκρηξη.

Μιλώντας στο News24-7 στους 88,6 ο αντιδήμαρχος Λάρισας Γιώργος Ζαούτσος είπε πως αυτή τη στιγμή η φωτιά είναι σε ύφεση και οι προσπάθειες των πυροσβεστών έχουν επικεντρωθεί στις δεξαμενές προπανίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά, Πυρκαγιά
SHARE: