Πέθανε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Λάζαρος Λασκαρίδης – Είχε πέσει από μεγάλο ύψος

Πέθανε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Λάζαρος Λασκαρίδης – Είχε πέσει από μεγάλο ύψος
Ο Λάζαρος Λασκαρίδης INTIME NEWS

Πέθανε σε ηλικία 55 ετών ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας, ο οποίος νοσηλευόταν σε ΜΕΘ του νοσοκομείου "Γεννηματάς". μετά από πτώση από μπαλκόνι, στις 27 Απριλίου όταν υποχώρησε κάγκελο. Τριήμερο πένθος κήρυξε ο Δήμος Καλλιθέας.

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας (08/05), ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας, Λάζαρος Λασκαρίδης, ο οποίος έδωσε μάχη για τη ζωή του από τις 27 Απριλίου, όταν και τραυματίστηκε.

Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Γεννηματάς, από τις 27 Απριλίου μετα από πτώση του, όταν υποχώρησε το κάγκελο του μπαλκονιού,  στο κτίριο της δημοτικής βιβλιοθήκης, επι της οδού Ανδρομάχης, όπου βρισκόταν, στο πλαίσιο εκδήλωσης εγκαινίων.

Ο Λ. Λαζαρίδης είχε πέσει στο κενό, με την πλάτη, από ύψος τεσσάρων μέτρων. Είχε υποστεί πολλές και σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι, το θώρακα και σε άλλα σημεία του σώματος. Είχε υποβληθεί σε νευροχειρουργική επέμβαση, για την αποσυμπίεση του εγκεφάλου από το αιμάτωμα, που είχε υποστεί στο κεφάλι και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η πορεία του στη δημοσιογραφία και την πολιτική

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης ήταν Έλληνας δημοσιογράφος και πολιτικός συντάκτης, μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Είχε διατελέσει εκλεγμένο μέλος του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ (1996-2007) και του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλλιθέας (2007-2010).

Επαγγελματίας από τα 20 του χρόνια (1988), είχε εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Αυριανή, Ακρόπολις, Γαύρος, Δημοκρατικός Λόγος, Ελεύθερος, Ισοτιμία, Νίκη, Παρασκευή +13, Το Ποντίκι, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ράδιο Αθήνα και Αθήνα 9.84, στους τηλεοπτικούς σταθμούς Κανάλι 29, Alter 5, Tempo, TV Πειραιάς και Seven και έχει θητεύσει στα γραφεία Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών, Αιγαίου, Εθνικής Άμυνας, Ανάπτυξης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εξωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθώς και στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Από τις 6 Σεπτεμβρίου 2019 υπηρετούσε ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Καλλιθέας.

Τριήμερο πένθος στον Δήμο Καλλιθέας

Ο Δήμος Καλλιθέας εκφράζει την βαθιά του οδύνη για την απώλεια του Αντιδημάρχου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά ο Δήμος, ο Λάζαρος Λασκαρίδης προσέφερε πολύτιμο έργο στον τομέα του Πολιτισμού και άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμα του στην Καλλιθέα, όντας μία εξέχουσα προσωπικότητα της δημοσιογραφίας και του πνεύματος.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος αναφέρει: «Είμαι συντετριμμένος από την τραγική απώλεια του Λάζαρου Λασκαρίδη, ο οποίος έδωσε μεγάλη μάχη. Προσωπικά χάνω έναν πολύτιμο συνεργάτη αλλά και ένα στενό φίλο εδώ και 38 χρόνια από το σχολείο. Ο Δήμος μας χάνει ένα άξιο στέλεχος, έναν αγωνιστή, έναν οραματιστή αλλά και έναν άνθρωπο που έφερε ένα νέο αέρα στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλλιθέας μας ως αντιδήμαρχος της Διοίκησής μας. Προσπαθούμε όλοι να συνέλθουμε από το σοκ της ξαφνικής απώλειας. Θεωρώ προσωπικό χρέος να κρατήσω τη μνήμη του και το παράδειγμά του στις επόμενες γενιές. Δυστυχώς η απώλεια του είναι βαριά, είναι τεράστια».

Ο Δήμος Καλλιθέας αναφορικά με τις συνθήκες του ατυχήματος, ενημερώνει ότι έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία είναι σε εξέλιξη. Παράλληλα διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης βρισκόταν στην τελετή ονοματοδοσίας της δημοτικής βιβλιοθήκης Καλλιθέας σε «δημοτική βιβλιοθήκη Θεόδωρου Ψαλιδόπουλου» προς τιμήν του αείμνηστου δημάρχου Καλλιθέας.

Ο αντιδήμαρχος βγήκε σε ένα μικρό μπαλκόνι της βιβλιοθήκης για να καπνίσει, στηρίχθηκε στο κάγκελο του μπαλκονιού το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό.

Τραυματίστηκε στο κεφάλι και αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου υπεβλήθη σε χειρουργείο στο κεφάλι.

Ακολούθως νοσηλευόταν τις πρώτες μέρες σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθώς δεν υπήρχε ΜΕΘ και ακολούθως μεταφέρθηκε σε Εντατική.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες του kalitheaonline.gr που έρχονται από το σημείο:

kalitheaonline.gr

kalitheaonline.gr

kalitheaonline.gr

kalitheaonline.gr

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα