Λεωφορεία: Γιατί οι οδηγοί αντιδρούν στην επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα

Λεωφορεία: Γιατί οι οδηγοί αντιδρούν στην επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα

Ποιοι είναι οι λόγοι που επικαλούνται οι οδηγοί των λεωφορείων ώστε να μην προχωρήσει το μέτρο από την Δευτέρα και γιατί ζητούν την απόσυρση του.

Αντίθετο στην εφαρμογή του μέτρου, από αύριο Δευτέρα, για επιβίβαση σε λεωφορεία και τρόλεϊ μόνο από την μπροστινή πόρτα είναι το Συνδικάτο Εργαζομένων και θυγατρικών εταιρειών ΟΑΣΑ. Σε επιστολή τους που έχει αποδέκτες τον Πρόεδρος και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ κάνουν λόγω για μία αιφνίδια, δίχως προγραμματισμό και χωρίς συνεννόηση απόφαση που θα έχει ως αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια και την ταλαιπωρία των επιβατών.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ” Εμείς ως εργαζόμενοι που σεβόμαστε τους επιβάτες και στοχεύουμε στην ασφαλή και όσο γίνεται πιο αξιόπιστη συγκοινωνία , δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τους επιβάτες, δεν θα τους ταλαιπωρήσουμε επειδή το θέλετε εσείς, αλλά ούτε θα μετατραπούμε εμείς οι οδηγοί ξανά σε “πολυμηχανήματα” των προχειροτήτων σας” . Ενώ καταλήγει “Σας καλούμε για την άμεση άρση της απόφαση σας”.

https://www.news247.gr/download/8507//495000/oasaodigoi.pdf

Στο πρακτικό θέμα οι οδηγοί ισχυρίζονται ότι οι υποδομές στις στάσεις των λεωφορείων που έχουν άμεση σχέση με την εφαρμογή αυτού του μέτρου, όπου οι διαφορές είναι τεράστιες καθώς για να κάνεις είσοδο από την μπροστινή πόρτα ο οδηγός χρειάζεται ελεύθερο χώρο που να καλύπτει όλο το μήκος του λεωφορείου για ασφαλή επιβίβαση/αποβίβαση όπως δηλαδή στο «γαλλικό μοντέλο» που στις στάσεις δεν υπάρχουν παράνομα παρκαρισμένα, δεν είναι κλεισμένες με κάγκελα, δεν υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων, δέντρα, μπάζα κτλ. με λίγα λόγια δεν εμποδίζεται το άνοιγμα των θυρών του λεωφορείου.

Σε σχετικό blog που διαθέτουν αναφέρουν ότι εαν οι αρμόδιοι είχαν κάνει μελέτη για το συγκεκριμένο μέτρο, θα καταλάβαιναν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί, αν πάρουμε παράδειγμα την οδό Δροσοπούλου ο οδηγός θα πρέπει να πλαισιώσει την μπροστινή πόρτα στο πλήθος του κόσμου που πρέπει να επιβιβαστεί επομένως είναι αδύνατη η αποβίβαση καθώς στην συγκεκριμένη οδό παρόλο που υπάρχουν ειδικές πλατφόρμες ανοίγουν μόνο δύο πόρτες. Το ίδιο συμβαίνει στην συντριπτική πλειοψηφία των στάσεων οι οποίες είναι γεμάτες εμπόδια, να μην ξεχάσουμε τις στάσεις που είναι δίπλα σε φανάρια και σε διασταυρώσεις, με την εφαρμογή του μέτρου «είσοδος από εμπρός» το λεωφορείο θα πρέπει να σταθμεύσει αρκετά μέτρα πιο πίσω και να προκύψουν ατυχήματα κατά την επιβίβαση/αποβίβαση επιβατών, καθώς όλα αυτά αυτή τη στιγμή ελέγχονται από τον οδηγό που σταθμεύει το λεωφορείο ανάλογα με τα εμπόδια τραβώντας το λεωφορείο όσο εμπρός ή πίσω χρειάζεται για ασφαλή επιβίβαση/αποβίβαση.

citybus-drivers.blogspot.com

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο Δευτέρα η διοίκηση του ΟΑΣΑ προτίθεται να αλλάξει τον τρόπο επιβίβασης επιτρέποντας αυτή να γίνεται μόνο από την μπροστινή είσοδο σε μία προσπάθεια να μειώσει την εισιτηριόδαιφυγή, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις φθάνει στο 80% σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Με πληροφορίες από το citybus-drivers.blogspot.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα