Θρίλερ με τον Λιβανέζο “αεροπειρατή” της ΤWA: Η ΕΛ.ΑΣ. αναμένει από τη Γερμανία την ταυτοποίηση

Θρίλερ με τον Λιβανέζο “αεροπειρατή” της ΤWA: Η ΕΛ.ΑΣ. αναμένει από τη Γερμανία την ταυτοποίηση
Αεροπειρατεία της TWA, 34 χρόνια μετά ASSOCIATED PRESS

Οι συγγενείς του συγκεκριμένου ανθρώπου και ο ίδιος βεβαίως αρνούνται ότι έχει την οποιαδήποτε σχέση, ότι πρόκειται για σύμπτωση και συνωνυμία και ότι ο 65χρονος ήταν δημοσιογράφος. Η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί πιθανόν να πρόκειται όντως για μία τραγική σύμπτωση και ο μόνος που μπορεί να θέσει τέλος στην αγωνία του είναι οι γερμανικές Αρχές που ακόμη δεν έχουν απαντήσει.

Τεράστια είναι η ταλαιπωρία που έχει υποστεί ο 65χρονος Λιβανέζος, που σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, εντοπίσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο λιμάνι της Μυκόνου από άντρες του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και τα στοιχεία του αναφέρονταν σε εκκρεμές ευρωπαϊκό διωκτικό έγγραφο των γερμανικών Αρχών για αδικήματα περί τρομοκρατίας και συγκεκριμένα για την υπόθεση αεροπειρατείας και απαγωγής τα έτη 1985 και 1987.

Ο ίδιος αρνείται από την πρώτη στιγμή πως έχει σχέση με την τραγική αεροπειρατεία της πτήσης Αθήνα-Ρώμη της TWA που είχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, αφού είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αξιωματικού του Αμερικανού Ναυτικού.

Απλή συνωνυμία

Το ίδιο ισχυρίζονται και οι συγγενείς του και μάλιστα τονίζουν ότι πρόκειται απλά για μία φοβερή σύμπτωση και συνωνυμία και πως εκείνος ήταν δημοσιογράφος στην χώρα του και μάλιστα γνωστός σε αυτή και ιδιαίτερα δραστήριος στην Ένωση Συντακτών της χώρας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο άτομο επέβαινε σε κρουαζιερόπλοιο που εισήλθε πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος στην Ρόδο και κατέληξε στην Μύκονο, όπου εκεί αποφάσισε ο 65χρονος να κατέβει. Κατά την έξοδό του, όπως συνηθίζεται για τους υπηκόους τρίτων χωρών, έγινε διαβατηριακός έλεγχος στον Λιμένα από την Αστυνομία και τα στοιχεία του λιβανέζικου διαβατηρίου του «χτύπησαν» αμέσως συναγερμό, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, τα στοιχεία του προσομοιάζουν με στοιχεία που έχουν βάλει στο σύστημα οι γερμανικές Αρχές και για αυτόν τον λόγο κρατείται, μέχρι να ταυτοποιηθεί πλήρως καθώς υπάρχει μία αδυναμία στην περίπτωσή του, αφού οι γερμανικές Αρχές δεν είχαν στη βάση τα αποτυπώματά του.

Ο έλεγχος για την πλήρη ταυτοποίησή του και για να διαπιστωθεί αν όντως πρόκειται για τον αεροπειρατή της TWA ή όχι συνεχίζεται και ουσιαστικά αναμένει η ΕΛ.ΑΣ. την απάντηση των γερμανικών Αρχών που ακόμα εκκρεμεί, σχετικά με τις φωτογραφίες και τα αποτυπώματα που τους απέστειλαν οι ελληνικές Αρχές.

Στην ΕΛ.ΑΣ., υψηλόβαθμοι αξιωματικοί από την πρώτη στιγμή έχουν τονίσει ότι ο μόνος που μπορεί να το απαντήσει αν είναι σύμπτωσή ή όχι είναι οι γερμανικές Αρχές που τον καταζητούν και έχουν γνώση στον φάκελο του ανθρώπου που καταζητούν εδώ και 34 χρόνια και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μέχρι τότε όντως να πρόκειται για σύμπτωση και συνωνυμία και τίποτα περισσότερο.

Όσο καθυστερούν οι απαντήσεις όμως από την Γερμανία τόσο παρατείνεται η αγωνία και η ταλαιπωρία του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Το χρονικό της αεροπειρατείας και η διαφυγή του αεροπειρατή

Το αιματηρό χρονικό της αεροπειρατεία στην πτήση 847 της TWA από Αθήνα για Ρώμη, «γράφεται» τον Ιούνιου το 1985. Οι δράστες που ανήκαν σε περιθωριακή ομάδα της Χεζμπολάζ, πρώτα κατηύθυναν με εντολή τους το αεροπλάνο στην Βηρυτό, όπου έναντι καυσίμων άφησαν ελεύθερους κάποιους επιβάτες, μεταξύ των οποίων και τον διάσημο Έλληνα τραγουδιστή Ντέμη Ρούσσο.

Στη συνέχεια πήγαν στην Αλγερία και πάλι πίσω στον Λίβανο, όπου ένας από τους επιβάτες και αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού της Αμερικής αντιστάθηκε και αφού τον ξυλοκόπησαν τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ.

Το αεροσκάφος έμεινε για αρκετές ημέρες στην Βηρυτό όπου μετά από διαπραγματεύσεις με τους αεροπειρατές αφέθηκαν ελεύθεροι οι όμηροι, μεταφέρθηκαν με οχήματα στη Συρία και από εκεί με αεροσκάφος της Αεροπορίας των ΗΠΑ στην τότε Δυτική Γερμανία.

Δύο χρόνια μετά, την αεροπειρατεία οι γερμανικές Αρχές συλλαμβάνουν τον 65χρονο σήμερα άντρα όμως κατάφερε να ελευθερωθεί ως αντάλλαγμα για την ομηρία δύο Γερμανών υπηκόων από συνεργούς του στον Λίβανο. Έκτοτε το συγκεκριμένο άτομο προφανώς με παραλλαγές στο όνομά του είχε καταφέρει να διαφεύγει της σύλληψης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα