“Λουκέτο” στη Σάμο: 24ωρη απεργία για το προσφυγικό και την Υγεία

“Λουκέτο” στη Σάμο: 24ωρη απεργία για το προσφυγικό και την Υγεία
Το hot spot της Σάμου Eurokinissi

Πανεργατική 24ωρη απεργία σήμερα στο νησί της Σάμου με αιτήματα, μεταξύ άλλων, την αποσυμφόρηση και απομάκρυνση του hot spot και στελέχωση του νοσοκομείου του νησιού.

Γενικό “λουκέτο” μπαίνει σήμερα στην Σάμο για το προσφυγικό και την Υγεία. Σύμφωνα με τα εργατικά σωματεία του νησιού πρέπει άμεσα να σταματήσει ο εγκλωβισμός αυτών των ανθρώπων, να μπει ένα οριστικό φρένο στην εξαθλίωσή τους καθώς αργοπεθαίνουν σε μια πόλη και ένα νησί με πολλά προβλήματα.

Στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Διαδρομές στην Ενημέρωση” με τον Γιώργο Βούλγαρη μίλησε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου, Βάσω Βρινιώτη, σχετικά με την 24ωρη απεργία που πραγματοποιείται σήμερα στο νησί, για το προσφυγικό και την Υγεία.

Στην ανακοίνωση του εργατικού κέντρου του νησιού, η απόφαση για την απεργία προέκυψε, “διαπιστώνοντας ότι η κυβέρνηση συστηματικά μας κοροϊδεύει και αδιαφορεί για το ανθρωπιστικό έγκλημα, που με την ανοχή της, συντελείται στο νησί μας. Έχει τεράστια ευθύνη, όπως και κάθε άλλος που στηρίζει τις επιλογές της και την πολιτική αυτή, για τη συμφωνία που έχει υπογράψει με την Τουρκία και την ΕΕ που οδηγεί στον εγκλωβισμό αυτών των ανθρώπων στο νησί μας, για την εξαθλίωσή τους, για το ότι αργοπεθαίνουν σε μια πόλη, σε ένα νησί με πολλά προβλήματα με σοβαρές επιπτώσεις σε βάρος της τοπικής κοινωνίας”.

Μεταξύ των αιτημάτων των εργαζομένων, είναι το κλείσιμο του hot spot του νησιού, ο απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών με προτεραιότητα στους ασθενείς και τις ευάλωτες ομάδες.

Η κ. Βρινιώτη ανέφερε χαρακτηριστικά πως “η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και πρέπει να εκφραστεί η αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους αυτούς”, και έκανε λόγο για ένα hot spot 650 θέσεων, στο οποίο περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι ζουν απροστάτευτοι και ευάλωτοι σε κάθε είδους ασθένειες.

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου εξαπέλυσε και επίθεση κατά της κυβέρνησης, λέγοντας πως “κοροϊδεύει και διαπράττει ανθρωπιστικό έγκλημα” και κατηγορώντας την πως θέλει να κάνει τα νησιά του Αιγαίου “φυλακές ανθρώπων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα