news 24/7

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Δεκάχρονος περπάτησε 2.700 χιλιόμετρα για να αγκαλιάσει τη γιαγιά του

Δεκάχρονος περπάτησε 2.700 χιλιόμετρα για να αγκαλιάσει τη γιαγιά του

Εν καιρώ πανδημίας η συνάντηση με αγαπημένα πρόσωπα δεν θεωρείται πλέον δεδομένη. Ένας δεκάχρονος περπάτησε 2.700 χιλιόμετρα, μαζί με τον μπαμπά του, για να αγκαλιάσει τη γιαγιά του, συγκεντρώνοντας ταυτόχρονα χρήματα για παιδιά πρόσφυγες.

Έφηβοι πρόσφυγες γράφουν στον καιρό της πανδημίας

Έφηβοι πρόσφυγες γράφουν στον καιρό της πανδημίας

Η έκδοση αποτελεί αποτέλεσμα ενός κύκλου εργαστηρίων γραφής που πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά - Στα εργαστήρια συμμετείχαν 24 αγόρια και κορίτσια, 13 έως 19 ετών. Αξίζει να διαβάσετε τα κείμενά τους.

Καταγραφή για την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στη νεα πρόχειρη δομή στο καρά Τεπέ Λέσβου τη Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020.
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ)

"Βολές" της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για το Καρά Τεπέ-Τι απαντά το Υπουργείο

Από τη Γενεύη η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ κάλεσε τις ελληνικές αρχές να εντείνουν τις ενέργειές τους στο Καρά Τεπέ. Πέρασε στην αντεπίθεση το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ποια είναι η γυναίκα που κέρδισε το Βραβείο Προσφύγων Νάνσεν της Ύπατης Αρμοστείας

Ποια είναι η γυναίκα που κέρδισε το Βραβείο Προσφύγων Νάνσεν της Ύπατης Αρμοστείας

Το Βραβείο Προσφύγων Νάνσεν της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) τιμά την εξαιρετική προσφορά προς τους ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί αναγκαστικά. Ποια είναι η Maye, η φετινή νικητρια.

Το άλλο πρόσωπο της τοπικής κοινωνίας: "Δεν είμαστε ρατσιστές στα Καμένα Βούρλα"

Το άλλο πρόσωπο της τοπικής κοινωνίας: "Δεν είμαστε ρατσιστές στα Καμένα Βούρλα"

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΜΕΤδραση, αναφέροντας δράσεις ιδιωτών που βοήθησαν τους ανήλικους πρόσφυγες στα Καμένα Βούρλα. "Πόσο κρίμα μια μικρή μερίδα ανθρώπων να μας χαρακτηρίζει όλους ως κοινωνία".

Το νησί St Helena

Θα στέλνει η Βρετανία τους πρόσφυγες σε ένα από τα πιο απομονωμένα νησιά του πλανήτη;

Η Υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει το ενδεχόμενο να στέλνει τους αιτούντες άσυλο σε ένα απομακρυσμένο νησί, στον Νότιο Ατλαντικό ωκεανό.

Το επικίνδυνο μείγμα γύρω από 39 παιδιά στα Καμένα Βούρλα

Το επικίνδυνο μείγμα γύρω από 39 παιδιά στα Καμένα Βούρλα

Ένα μείγμα επιλογών που έγιναν κατά σειρά από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, την δημοτική αρχή στα Καμένα Βούρλα και την τοπική κοινωνία, οδήγησαν στις θλιβερές εικόνες που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες, με τα ασυνόδευτα ανήλικα να βρίσκονται ξανά σε κατάσταση πολιορκίας. Το News 24/7 βρέθηκε στην περιοχή. 

Πρόσφυγες

Σε υγειονομικό αποκλεισμό οι δομές φιλοξενίας σε Θήβα και Σέρρες

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό έως και τις 9 Οκτωβρίου οι δομές σε Θήβα και Σέρρες. 750 ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονταν στα ΚΥΤ έχουν μετακινηθεί τον τελευταίο μήνα στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Δήμαρχος Καμένων Βούρλων: Oσοι πιστεύουν ότι δεν θέλουμε τους πρόσφυγες, δεν ξέρουν την πραγματικότητα

Δήμαρχος Καμένων Βούρλων: Oσοι πιστεύουν ότι δεν θέλουμε τους πρόσφυγες, δεν ξέρουν την πραγματικότητα

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης τονίζει ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν πρόβλημα με τους πρόσφυγες και αντέδρασαν επειδή το κατάλυμμα είναι ακατάλληλο. Παράλληλα εξέφρασε προβληματισμό γιατί η δομή βρίσκεται κοντά σε σχολεία.

Καμμένα Βούρλα: Έκλεισαν τα διόδια της Αγίας Τριάδας οι κάτοικοι, διαμαρτυρόμενοι για την απροειδοποιήτη έλευση 39 ασυνόδευτων προσφύγων

Καμένα Βούρλα: Η διαμαρτυρία της ντροπής απέναντι σε αθώα παιδιά

Εναντίον 39 ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων έχουν εξεγερθεί ορισμένοι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων, κλείνοντας την εθνική οδό στα διόδια της Αγίας Τριάδας και προκαλώντας αναστάτωση στην κυκλοφορία.

O Όρμπαν

Νέο Μεταναστευτικό "χάδι" στον Όρμπαν

Τα μελανά σημεία του νέο σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Μετανάστευση και το Άσυλο - Απορρίπτουν και πάλι οι χώρες του Βίσεγκραντ. Απομακρύνεται η υποχρεωτική ποσόστωση για την υποδοχή των προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Πρόσφυγες

Κομισιόν: Σχέδιο για το προσφυγικό - Τι προβλέπει για τις χώρες πρώτης εισόδου

Την Τετάρτη παρουσιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτάσεις για τη συλλογική διαχείριση της μετανάστευσης προς την Ευρώπη. Έχει σκοπό μεταξύ άλλων να υποχρεώσει τις ευρωπαϊκές χώρες να υποδέχονται πρόσφυγες στο ποσοστό που τους αναλογεί .

Η ΝΔ καλωσόρισε μελέτες από τους "επιστήμονες" του Βελόπουλου

Η ΝΔ καλωσόρισε μελέτες από τους "επιστήμονες" του Βελόπουλου

Κι όμως συνέβη: Το κόμμα των «κηραλοιφών κατά του κορονοϊου» κατέθεσε στην Βουλή, «επιστημονική μελέτη» για τον φράκτη στον Έβρο και η κυβέρνηση την βρήκε ενδιαφέρουσα. Όπως και την κριτική του στο μεταναστευτικό…

Επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην δομή του Καρά Τεπέ στην Λέσβο

Καρά Τεπέ: ''Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης - Επικρατεί πείνα''

Ως άθλιες περιγράφουν τις συνθήκες που επικρατούν στη προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ άνθρωποι μέσα στον χώρο, τονίζοντας πως δεν υπάρχει ρεύμα, ενώ επικρατεί πείνα. Δείτε βίντεο μέσα από τον καταυλισμό.

Η νέα δομή Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη

Καρά Τεπέ: Συνολικά 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη νέα δομή

Στη νέα δομή έχουν οδηγηθεί μέχρι και σήμερα 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Έχουν ταυτοποιηθεί και δρομολογείται η διαδικασία της αίτησης ασύλου τους. Μετά από ελέγχους, 213 έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Η νέα δομή του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη

Καρά Τεπέ: Ακόμα 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες μπήκαν στη νέα δομή

Ακόμα 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες μπήκαν στη νέα δομή του Καρά Τεπέ, σήμερα Παρασκευή. Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν για τον κορονοϊό εντοπίστηκαν 174 κρούσματα, τα οποία τέθηκαν σε απομόνωση.

Βάρκα με μετανάστες στη Μεσόγειο

Πλοίο διέσωσε μετανάστες - Ρίχτηκαν στη θάλασσα για να φτάσουν στις ακτές της Σικελίας

Μετανάστες που διασώθηκαν από πλοίο ΜΚΟ ρίχτηκαν στη θάλασσα για να φτάσουν κολυμπώντας στις ακτές της Σικελίας. Οι περισσότεροι φέρουν σοβαρά τραύματα λόγω βιαιοπραγιών που υπέστησαν.

Καβάλα: Μετανάστες καθάρισαν την παραλία όπου έκαναν μπάνιο το καλοκαίρι

Καβάλα: Μετανάστες καθάρισαν την παραλία όπου έκαναν μπάνιο το καλοκαίρι

Η πρωτοβουλία έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Καθαρισμού Ακτών με προτροπή των στελεχών του ΔΟΜ και τη συνεργασία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Καβάλας.

Λέσβος: Μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Λέσβος: Μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Η επιχείρηση γίνεται με ανθρωπιστικό χαρακτήρα και επικεντρώνεται κυρίως στην προστασία της δημόσιας υγείας-Δεν έχει ασκηθεί βία-Με παραινέσεις προσπαθούν να εξηγήσουν στους μετανάστες τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συνεργαστούν και ήδη συνολικά πάνω από 1.500 έχουν δεχτεί να μείνουν στη δομή

Πρόσφυγες στη Λέσβο

Γερμανία: Αντιδράσεις για την πρόταση υποδοχής 1.500 προσφύγων

Η γερμανική οργάνωση «Pro Asyl» επικρίνει την πρόταση της καγκελαρίου Μέρκελ και του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ να γίνουν δεκτοί στη Γερμανία μόνο 1.500 πρόσφυγες. Αντιδράσεις και από Πράσινους-Σοσιαλδημοκράτες.