news 24/7

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Σύσκεψη για προσφυγικό: Αυξημένη εμπλοκή Frontex / NATO, ενίσχυση λιμενικού και αποσυμφόρηση των νησιών

Σύσκεψη για προσφυγικό: Αυξημένη εμπλοκή Frontex / NATO, ενίσχυση λιμενικού και αποσυμφόρηση των νησιών

Τη συνέχιση των μέτρων αποσυμφόρησης των νησιών που είχε αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ στις 31 Αυγούστου, αλλά και περισσότερα σκάφη και προσωπικό του λιμενικού στο Αν. Αιγαίο και μεγαλύτερη εμπλοκή των εταίρων, αποφασίστηκε σε σύσκεψη για το προσφυγικό υπό το Μητσοτάκη

Στιγμιότυπα με προσφυγόπουλα να πηγαίνουν για μάθημα στο 72ο Δημοτικό σχολείο στο Θησείο

Εκπαιδευτικό υλικό για τη διδασκαλία των προσφυγόπουλων

Όπως αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, το εκπαιδευτικό υλικό "έχει στόχο να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν πώς το άγχος και το ψυχικό τραύμα μπορεί να επηρεάζουν τους μαθητές πρόσφυγες, παρέχοντας συμβουλές και οδηγίες για την συμπερίληψή τους στην τάξη".

Μετανάστης στην Αυστρία

Αυστρία: Όσοι δεν μιλούν καλά Γερμανικά δεν θα λαμβάνουν επίδομα στέγασης

Την ώρα που στην ΕΕ συζητείται το χαρτοφυλάκιο περί "προστασίας του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής" οι Αυστριακοί αποφασίζουν να μη δίνουν επίδομα στέγασης σε όσους μετανάστες δεν μιλούν επαρκή γερμανικά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Τηλεφώνημα Κουρτς στο Μητσοτάκη για το προσφυγικό: Τι συμφώνησαν για φύλαξη συνόρων

Ενημέρωση για το προσφυγικό ζήτησε ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας από τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον ενημέρωσε για την αύξηση των ροών το τελευταίο διάστημα και συμφώνησαν για την ανάγκη ενίσχυσης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Νέες απειλές Ερντογάν: Ή μας στηρίζετε ή ανοίγουμε τις πύλες στους πρόσφυγες

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας σε συνέντευξή του στο Reuters ανέβασε και πάλι τους τόνους για το προσφυγικό, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να στείλει και τρίτο γεωτρύπανο για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ μιλώντας για αδικία σε βάρος των τουρκοκυπρίων.

Πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη

Γερμανία: Πληθαίνουν οι φωνές για δίκαιη κατανομή των προσφύγων εντός ΕΕ

Για την ανάγκη κατανομής προσφύγων από τα ελληνικά νησιά στις χώρες της ΕΕ και δίκαιης διαδικασίας χορήγησης ασύλου εντός αυτής κάνουν λόγο εκπρόσωποι οργανισμών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιλώντας σε γερμανικά ΜΜΕ.

Ο αντιπροεδρίας της ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς

Μαργαρίτης Σχοινάς: Ολιστική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού με πλούσιους πόρους

Ο κ. Σχοινάς χαρακτήρισε "εθνική επιτυχία" την ανάληψη της αντιπροεδρίας της ΕΕ με σημαντικά χαρτοφυλάκια και τόνισε ότι θα ενισχυθεί η φύλαξη των εξωτερικών μας συνόρων.

Ocean Viking

To Ocean Viking διέσωσε 34 ανθρώπους - Μία έγκυος και ένα βρέφος ανάμεσά τους

Αυτό σημαίνει ότι το Ocean Viking μεταφέρει πλέον περισσότερους από 80 μετανάστες. Την Κυριακή 50 μετανάστες, ανάμεσά τους 12 ανήλικοι και μία έγκυος, διασώθηκαν στην κεντρική Μεσόγειο από το πλοίο.

O Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Φωτογραφία αρχείου.

Χρυσοχοϊδης: Το hot spot στον Καραβόμυλο θα γίνει

Η απόφαση δεν πρόκειται να αλλάξει, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στους βουλευτές και τους αυτοδιοικητικούς που αντιδρούν στη δημιουργία δομής φιλοξενείας για τους πρόσφυγες στην περιοχής τους.

Δημήτρης Αβραμόπουλος

Αβραμόπουλος: Κορυφώθηκε πάλι το μεταναστευτικό - Η ΕΕ στο πλευρό της Ελλάδας

Ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη ως κομβικό παράγοντα για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής που καλείται πλέον με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, να διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη

Ιταλία: Υπό δικαστική έρευνα ο Σαλβίνι μετά την αγωγή της Καρόλα Ρακέτε

Οι χαρακτηρισμοί του Σαλβίνι για την Γερμανίδα κυβερνήτη του Sea Watch 3 δεν έμειναν αναπάντητες απο την ίδια η οποία κατέθεσε αγωγή ζητώντας την κατάσχεση των λογαριασμών του στα social media.

Φωτό αρχείου: Πρόσφυγες στον Έβρο

Μεταναστευτικό: Καθημερινές οι εισροές και από τον Έβρο

Τις απειλές της πράξη κάνει η Τουρκία στέλνοντας συνεχώς μετανάστες στη χώρα μας. Μετά την ξαφνική αύξηση εισροών στο Αιγαίο έχει παρατηρηθεί και ακόμα πιο πυκνή συχνότητα στον Έβρο. Συλλήψεις διακινητών.

Φωτό αρχείου: Μεταφορά μεταναστών και προσφύγων

Κουμουτσάκος για μεταναστευτικό: Ενίσχυση δομών - Θωράκιση συνόρων

Διυπουργική σύσκεψη συγκάλεσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ανακοινώνοντας την κατάρτιση ενός συνολικού σχεδίου για το προσφυγικό. "το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί και στην εξωτερική και στην εσωτερική του διάσταση" ανέφερε.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ερντογάν απειλεί ότι θα ανοίξει τα σύνορα - Ανησυχία στα νησιά

Η Αγκυρα μπορεί να αναγκασθεί να ανοίξει τον δρόμο προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, εάν δεν λάβει αρκετή διεθνή υποστήριξη δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Διαψεύδει η Τουρκία πως αυξήθηκαν και πάλι οι προσφυγικές ροές προς τη χώρα μας

Μεταφορά προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

Μυτιλήνη: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μετακίνησης 1500 προσφύγων

Όπως τονίζεται η εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στη δομή της Νέας Καβάλας είναι προσωρινή και πριν το τέλος του μήνα θα μεταφερθούν σε νέα δομή, της οποίας η κατασκευή ολοκληρώνεται.

Πρόσφυγες στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντολή Κικίλια για άμεση στελέχωση των Κέντρων Υποδοχής του Ανατολικού Αιγαίου

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας εντός των επόμενων τριών εβδομάδων θα έχουν αναλάβει υπηρεσία στα ΚΥΤ των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, συνολικά 145 επαγγελματίες υγείας - Ποιοι θα υπογράψουν άμεσα σύμβαση.