news 24/7

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Αποκλεισμός μια από τις δυο εισόδους που οδηγούν σε εκτάσεις προς επίταξη για την δημιουργία κλειστού τύπου κέντρου υποδοχής μεταναστών και προσφύγων,στην τοποθεσία Καράβα στο Μανταμάδο, Αρχείο

Μυτιλήνη: Απέκλεισαν την επιταγμένη περιοχή του Μανταμάδου

Με φορτηγά και μηχανήματα βαρέως τύπου πολίτες που αντιδρούν στην δημιουργία δομής για πρόσφυγες και μετανάστες απέκλεισαν την περιοχή. Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων οι τοπική κοινωνία.

Ζωή στο Πακιστάν

Θεσσαλονίκη: Πρώτη φορά άσυλο σε πρώην μουσουλμάνο, επικηρυγμένο για αθεΐα

Η πρώτη απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης που αναγνωρίζει την αθεΐα ως λόγο ευαλωτότητας υπηκόου φονταμενταλιστικού κράτους. Το χρονικό της υπόθεσης, τι ισχύει για την ελευθερία έκφρασης θρησκευτικών πεποιθήσεων στο Πακιστάν.

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Σάμου

Μεταναστευτικό: Ομάδα εργασίας για το κλείσιμο των ανοιχτών δομών στα νησιά

Επιστολή του Νότη Μηταράκη σε υπουργεία και δήμους του Βορείου Αιγαίου να συμμετέχουν σε ομάδα εργασίας για τον οριστικό τερματισμό λειτουργίας των ΚΥΤ που λειτουργούν σήμερα

Απ. Παπαδόπουλος στο News 24/7: "Οι φράχτες δεν λύνουν το μεταναστευτικό. Να δούμε την ένταξη"

Απ. Παπαδόπουλος στο News 24/7: "Οι φράχτες δεν λύνουν το μεταναστευτικό. Να δούμε την ένταξη"

Ο καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Απόστολος Παπαδόπουλος μιλά στο News 24/7 για τα κλειστά camps, τη μεταναστευτική πολιτική των αυξημένων ελέγχων, τον ρόλο των ΜΚΟ αλλά και για την ένταξη ως λύση για το δημογραφικό.

Διαμαρτυρία κατοίκων της Λέσβου

Μυτιλήνη: Διαμαρτυρία κατοίκων κατά της δημιουργίας δομής προσφύγων και μεταναστών

Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή στη Μυτιλήνη, κατά της δημιουργίας δομής προσφύγων και μεταναστών από τον Σύλλογο Γυναικών Μανταμάδου.

Χίος: Εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν κατά της δημιουργίας νέας δομής προσφύγων

Χίος: Εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν κατά της δημιουργίας νέας δομής προσφύγων

Από το Σάββατο, έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή ομάδες περιφρούρησης σε 24ώρη βάση, ώστε να παρεμποδιστεί η εγκατάσταση μηχανημάτων για την δημιουργία νέας δομής.

Παρέμβαση ΚΚΕ για την "εκρηκτική κατάσταση" στα νησιά σε βάρος προσφύγων και νησιωτών

Παρέμβαση ΚΚΕ για την "εκρηκτική κατάσταση" στα νησιά σε βάρος προσφύγων και νησιωτών

"Μόνος δρόμος είναι να κλείσουν τα hot spots, να δημιουργηθούν ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας, ενάντια στην ενίσχυση των απελάσεων και οι πρόσφυγες και μετανάστες να πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους" δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης.

Το νοσοκομείο παίδων "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ"

Πατέρας του νεκρού βρέφους: "Η αλήθεια φάνηκε" - Το χρονικό μέχρι τη δικαίωση των γονιών

Για ποιόν λόγο θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη ο Σύνδεσμος των Σύρων στην Ελλάδα, όπως προανήγγειλε ο δικηγόρος του. Αναλυτικά, όσα δήλωσαν οι γονείς του άτυχου παιδιού μετά την απελευθέρωσή τους.

Ο υπουργός  Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης

Μεταναστευτικό: Παγώνουν για μία εβδομάδα οι επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά

Για μία εβδομάδα παγώνουν οι επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά για δημιουργία κλειστών δομών προσφύγων και μεταναστών, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης. Διορία στους νησιώτες να βρουν εκείνοι χώρους για τις δομές

Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Νεκρό έφτασε το βρέφος στο "Αγλαΐα Κυριακού" - Έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωση του “Αγλαΐα Κυριακού”. Ανακρίνονται οι γονείς του κι ένα ζευγάρι ομοεθνών τους.

Στιγμιότυπο από δομή της Σάμου.

Μεταναστευτικό: Επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και κλείσιμο ανοικτών δομών

Νομοσχέδιο για την επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου, προσλήψεις δικηγόρων με συμβάσεις έργου, αύξηση επιστροφών και δημιουργία 20.000 θέσεων στην ηπειρωτική Ελλάδα προανήγγειλε ο υπουργός μεταναστευτικής Πολιτικής.

Έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών νησιώτες του Βορείου Αιγαίου

Προσφυγικό: Νησιώτες του Βορείου Αιγαίου διαμαρτυρήθηκαν έξω από τη Βουλή

Περίπου 200 κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας να μην εφαρμοστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για επίταξη ιδιοκτησιων.

Στέλιος Πέτσας

Πέτσας για μεταναστευτικό: "Δεν είναι η περίοδος των διαπιστώσεων, αλλά των λύσεων"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μίλησε σε συνέντευξή στην ΕΡΤ για το μεταναστευτικό, τις κλειστές δομές, τα προαναχωρησιακά κέντρα και τις ΜΚΟ.

Θεματική συνέντευξη τύπου για το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη

Πλακιωτάκης για μεταναστευτικό: Διάλογος, αλλά και αποφάσεις

"Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνομιλεί με τις τοπικές κοινωνίες για το μεταναστευτικό, αλλά θα πρέπει να πάρει και αποφάσεις", δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στιγμιότυπο από την επεισοδιακή πορεία προσφύγων και μεταναστών από το ΚΥΤ της Μόρια προς την Μυτιλήνη,για τις συνθήκες διαβίωσης.

Τα νησιά της οργής: Ομάδες περιφρούρησης και προσφυγές κατά της επίταξης εκτάσεων

Δράσεις κατά της κυβερνητικής απόφασης για επίταξη περιοχών, με σκοπό να κατασκευαστούν κλειστές δομές, αποφάσισαν δημοτικά συμβούλια, σε έκτακτες συνεδριάσεις σε Λέσβο και Χίο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

Πέτσας για προσφυγικό: "Η κυβέρνηση έκανε ένα σημαντικό βήμα να κλείσει τις άναρχες δομές"

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για τα κλειστά κέντρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι όλα εξαρτώνται από την έναρξη των εργασιών που τοποθετείται το πολύ μέχρι αρχές Μαρτίου.

Το camp στη Μόρια

Επίταξη εκτάσεων: Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης - νησιωτών, αναβάλλεται η συνάντηση

Αντιδράσεις για την επίταξη ακινήτων και εκτάσεων σε νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου Αναβάλλεται η συνάντηση Μηταράκη με δημάρχους και τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου.

Διαμαρτυρία: "η Μόρια είναι κόλαση"

Αναβρασμός για την επίταξη εκτάσεων: Το υπουργείο καλεί σε σύσκεψη, οι νησιώτες ετοιμάζουν πορεία

Αντιδράσεις για την επίταξη ακινήτων και εκτάσεων σε νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου με σκοπό τη δημιουργία κλειστών κέντρων. Κινητοποίηση την Πέμπτη και οργή για την απόφαση