news 24/7

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Προσφυγόπουλα στη Λέσβο

Μεταναστευτικό: 12 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στο Λουξεμβούργο

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Κουμουτσάκος επιβεβαίωσε την οριστικοποίηση της μετεγκατάστασης 12 ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο.

Προσφυγόπουλο στη Λέσβο

Επανεγκατάσταση 1.600 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από την Ελλάδα σε χώρες της ΕΕ

Σε 8 χώρες της ΕΕ πρόκειται να επανεγκατασταθούν τουλάχιστον 1.600 παιδιά από προσφυγικές δομές ελληνικών νησιών. "Οι εργασίες μετεγκατάστασης θα συνεχιστούν με ταχύτατους ρυθμούς".

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Πολωνία-Ουγγαρία-Τσεχία παραβίασαν την νομοθεσία για τους πρόσφυγες

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης έκρινε ότι με την άρνησή τους να δεχθούν πρόσφυγες, Πολωνία, Ουγαρία και Τσεχική Δημοκρατία παραβίασαν το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Μετανάστης στην Ινδία

Κορονοϊός: Εκατομμύρια απάτριδες στον κόσμο κινδυνεύουν αν νοσήσουν

Εκατομμύρια άνθρωποι δεν θα έχουν ιατρική περίθαλψη αν νοσήσουν, ακυρώνοντας της προσπάθειες ελέγχου της επιδημίας. ΟΗΕ: "Κανείς δεν είναι προστατευμένος, μέχρι να είναι όλοι είναι προστατευμένοι"

Πρόσφυγας που μεταφέρεται από τη Λέσβο στην ενδοχώρα

Οι 28 δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα και οι προσλήψεις του Υπουργείου

Στο Υπουργειο Μετανάστευσης μεταβιβάζεται εφεξής ο διοικητικός έλεγχος των δομών φιλοξενίας όσων προσφύγων ή μεταναστών αιτούνται άσυλο. Οι τοποθεσίες των 28 δομών της ενδοχώρας και οι θέσεις που ανοίγουν.

Children walk inside a refugee camp, in the village of Vasilika near the northern Greek city of Thessaloniki, on Tuesday, Nov. 29, 2016. Temperatures in northern Greece are set to plunge below zero overnight Tuesday for the first time in the region this winter, finding thousands of immigrants still stranded in tents at refugee camps in area. (AP Photo/Giannis Papanikos)

Κορονοϊός: Περιορισμός κίνησης προσφύγων και μεταναστών στα ΚΥΤ

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τον περιορισμό κυκλοφορίας στα ΚΥΤ και τις δομές φιλοξενίας - Μέσα στην περίμετρο των ΚΥΤ αναπτύσσονται ειδικές υγειονομικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι της Καβάλας προκειμένου να μεταφερθούν στις Σέρρες

Στο λιμάνι της Καβάλας οι πρόσφυγες και μετανάστες με προορισμό το κλειστό κέντρο κράτησης στις Σέρρες

Έφτασαν στο λιμάνι "Απόστολος Παύλος" της Καβάλας οι πρόσφυγες και οι μετανάστες με τελικό προορισμό το νέο κλειστό κέντρο προσωρινής κράτησης στις Σέρρες.

Ο κορονοϊός αποκλιμακώνει –έστω και προσωρινά- την ένταση στα σύνορα και το προσφυγικό;

Ο κορονοϊός αποκλιμακώνει –έστω και προσωρινά- την ένταση στα σύνορα και το προσφυγικό;

Συνεχίζεται το παζάρι Ερντογάν με Ευρώπη, η οποία όμως εξακολουθεί να αρνείται να πάρει πρόσφυγες από την Ελλάδα! Παραμένει σε ετοιμότητα η Αθήνα, καθώς ο …Σουλτάνος είναι απρόβλεπτος!

Children walk inside a refugee camp, in the village of Vasilika near the northern Greek city of Thessaloniki, on Tuesday, Nov. 29, 2016. Temperatures in northern Greece are set to plunge below zero overnight Tuesday for the first time in the region this winter, finding thousands of immigrants still stranded in tents at refugee camps in area. (AP Photo/Giannis Papanikos)

Στην Ελλάδα η Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης

Επίσκεψη στην Ελλάδα για να εξετάσει την μεταχείριση των μεταναστών που εισήλθαν στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου και συνελήφθησαν από την αστυνομία ή το λιμενικό πραγματοποίησε η Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πρόσφυγες στην Γερμανία

Γερμανία-Κορονοϊός: Δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα μεταξύ προσφύγων

Ο ΟΗΕ σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως εντοπίστηκαν 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανάμεσα στους πρόσφυγες. Τα κρούσματα βρίσκονται σε τρεις πόλεις τις Γερμανίας, στο Μόναχο, το Βερολίνο και τη Χαϊδελβέργη.

Παιδιά από τη Συρία κοιμούνται σε σταθμό λεωφορείων στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας

Συρία: Τα παιδιά του πολέμου

Σχεδόν 5 εκατομμύρια παιδιά στη Συρία γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου και ένα εκατομμύριο εξ αυτών ως πρόσφυγες, ενώ η χώρα βρίσκεται στο έλεος της σύρραξης εδώ και 9 χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η Unicef.

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία: Κορονοϊός και προσφυγικό στη συνεδρίαση του ΠΣ

Να ακολουθούν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας, χωρίς την παραμικρή εξαίρεση ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από τους πολίτες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας

Γερμανία: "Απαράδεκτο απελπισμένοι άνθρωποι να χρησιμοποιούνται ως μέσο πίεσης"

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας τονίζει πως "Δεν δεχόμαστε άνθρωποι που βρίσκονται ήδη σε απελπιστική κατάσταση να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης ως πολιτικό μέσο πίεσης".

Άγκελα Μέρκελ, Ταγίπ Ερντογάν, Εμμανουέλ Μακρόν

Γιατί δεν μπορεί να απουσιάζει η Ελλάδα από τη Σύνοδο της Τουρκίας για το προσφυγικό

Η Σύνοδος, που ανακοινώθηκε από τον Ερντογάν, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη με τη συμμετοχή Μέρκελ και Μακρόν ενώ ενδέχεται να συμμετάσχει σε αυτή και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Η ΕΕ θα εξετάσει τη συμφωνία με Τουρκία - Έφυγε χωρίς δηλώσεις ο Ερντογάν

Ερντογάν - Μισέλ - Φον Ντερ Λάιεν συμφώνησαν να εξεταστεί από ειδικούς η έως τώρα εφαρμογή της δήλωσης του 2016 - Η πλευρά της ΕΕ επικαιροποίησε τα ποσά που έχουν εκταμιευθεί και δεσμευθεί σε προγράμματα για τους πρόσφυγες - Καταδίκη της βίας στα σύνορα.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ερντογάν ζήτησε στήριξη από το ΝΑΤΟ "άνευ όρων" - Πυρά κατά της Ελλάδας

Ο Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε την Τουρκία έναν "σημαντικό" σύμμαχο που έχει "συμβάλει στην κοινή μας ασφάλεια με πολλούς τρόπους". Ο Ερντογάν κατηγορεί εκ νέου τη χώρα μας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

O Aυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς

Αυστρία: Ο Κουρτς απορρίπτει εκ νέου την υποδοχή προσφύγων στη χώρα

Ο Καγκελάριος εμμένει να απορρίπτει την υποδοχή προσφύγων στην Αυστρία, υποστηρίζοντας ότι "η πλέον εύστοχη βοήθεια είναι η επί τόπου και όχι το πείραμα της απεριόριστης υποδοχής στην Ευρώπη".

Το καμπ μεταναστών και προσφύγων της Μόριας στη Λέσβο

Τι προβλέπει η ρύθμιση για περικοπή επιδομάτων σε όσους έχουν άσυλο

Οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία, σε πρόγραμμα στήριξης και στις γενικές διατάξεις κοινωνικής αλληλεγγύης, διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στις Βρυξέλλες ο Ερντογάν: "Δεν έλαβα την υποστήριξη που ανέμενα"

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τις εκκλήσεις του για μεγαλύτερη βοήθεια για την αντιμετώπιση των εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία. Συνάντηση την Δευτέρα με Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: "Δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να ευτελίζει τον Άνθρωπο"

Αυστηρό μήνυμα προς Τουρκία και ΕΕ για την τραγωδία που βιώνουν οι Πρόσφυγες και οι Μετανάστες, έστειλε ο ΠτΔ κ.Προκόπης Παυλόπουλος στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος

Λέσβος: Φασίστες έκαψαν σχολείο για πρόσφυγες - Μαρτυρία εργαζόμενης

Λέσβος: Φασίστες έκαψαν σχολείο για πρόσφυγες - Μαρτυρία εργαζόμενης

"Όποιοι πιστεύουν ότι καίγοντας σχολεία μας τρομάζουν καλύτερα να το ξανασκεφτούν! Βαδίζουν ολοταχώς στα βήματα του Χίτλερ που έκαιγε βιβλία σε πλατείες" καταγγέλλει εργαζόμενη δασκάλα.

Στιγμιότυπο από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: "Στελέχη ΝΔ επιχαίρουν για σχολείο που καίγεται στη Λέσβο"

"Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λέσβο φανερώνουν ότι η ανευθυνότητα, οι παλινωδίες και οι αθλιότητες της κυβέρνησης στο προσφυγικό έχουν καταστροφικές συνέπειες" τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Φωτογραφία αρχείου.

ΕΕ σε Τουρκία: "Ναι σε βοήθεια για τους πρόσφυγες μόνο αν σταματήσει ο εκβιασμός"

Η ΕΕ είναι έτοιμη να παράσχει περαιτέρω βοήθεια στην Τουρκία για τους πρόσφυγες μόνο αν η Άγκυρα τερματίσει τις "πολιτικές εκβιασμού", δηλώνει ο Επίτροπος Προϋπολογισμού Γιοχάνες Χαν.

Matthew Palmer, Geoffrey Pyatt, Gregory Plefdger, Brigid Ryan και Κώστας Καραμανλής

Προσφυγικό: Τα μηνύματα Πάλμερ, Πάιατ, Καραμανλή από την Αλεξανδρούπολη

Σαφή συμβολισμό είχε η επίσκεψη Πάλμερ, Πάιατ, Καραμανλή κατά την οποία ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στήριξε ευθέως την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία για το μεταναστευτικό

O Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Βαρβιτσιώτης: Σχέδιο από την Τουρκία εργαλειοποίησης ανθρώπων χωρίς προσφυγικό προφίλ

"Δεν προέρχονται από το Ιντλίμπ. Πρόκειται για ανθρώπους που μιλούν τουρκικά, βρίσκονται πολλά χρόνια στην Τουρκία, δεν προέρχονται από τη Συρία" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Δομή προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο

Κοινή δήλωση βουλευτών Σερρών ΝΔ - Ομόφωνο "ναι" για κλειστή δομή στον δήμο Σιντικής

"Εθνικοί λόγοι υπαγορεύουν αυτή τη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η Πατρίδα" αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Κοινή δήλωση βουλευτών Σερρών της ΝΔ.

Σουλεϊμάν Σοϊλού

Τούρκος υπουργός Εσωτερικών: "Αυτό που έγινε στον Έβρο ήταν μόνο η αρχή"

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία. "Αποκαλύφθηκε πόσο αδίστακτοι είναι αυτοί που δημαγωγούν υπέρ του δήθεν ανθρωπισμού", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.