Μαφία των φυλακών: Ονόματα της δικηγορίας και της πολιτικής καταγγέλλει ο προφυλακισμένος δικηγόρος

Μαφία των φυλακών: Ονόματα της δικηγορίας και της πολιτικής καταγγέλλει ο προφυλακισμένος δικηγόρος
Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων Eurokinissi

Υπόμνημα προς τον εφέτη ειδικό ανακριτή που χειρίζεται τη «μαφία των φυλακών» κατέθεσε ο προφυλακισμένος δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος, αποκαλύπτοντας την εμπλοκή σημαντικών προσώπων του πολιτικού και νομικού κόσμου στην υπόθεση.

Ένα κουβάρι από ονόματα του πολιτικού αλλά και νομικού τοπίου, καταθέτει σε υπόμνημά του προς τον εφέτη ειδικό ανακριτή Ευτ. Νικολόπουλο, με κοινοποίηση και στο υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, ο Γιώργος Αντωνόπουλος, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Ο δικηγόρος που στο παρελθόν έχει παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση της Energa, ενώ έχει δεχθεί δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του το Νοέμβριο του 2014, αναφέρεται αναλυτικά σε δικηγόρους, πολιτικούς, θεσμικούς παράγοντες, που «ενεπλάκησαν στην υπόθεση λειτουργώντας σε βάρος μου, προκειμένου να εξουδετερώσουν τη συμμετοχή μου στις δίκες που αντιμετωπίζει ως κατηγορούμενος ο Αριστείδης Φλώρος, δηλ. την υπόθεση Energa και την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος μου». Ο συνήγορος του, Αλεξ. Κούγιας, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε, έκανε λόγο για «δικαστική πλάνη», καθώς αποτελεί την «τραγική ιστορία ενός έντιμου δικηγόρου, που αντιστάθηκε στις πιέσεις ακόμη και πολιτικών προσώπων που δέχτηκε για την υπόθεση της Energa”.

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα αναλύονται τα γεγονότα που προηγήθηκαν της απόφασης για την προσωρινή του κράτηση, κάνοντας αναφορά τόσο στο διάστημα που προηγήθηκε της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του, όσο και σε όσα ακολούθησαν, δίνοντας αναλυτικά ονόματα και περιστατικά.

Μάλιστα, ζητά από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, που χειρίζεται τη «μαφία των φυλακών» να προβεί στις εξής πρόσθετες ενέργειες:

– Να εξετάσει τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Φώτιο Ντουίτση διότι θα επιβεβαιώσει ότι οι επικοινωνίες του Γ. Αντωνόπουλου με τον Klodian Lekocaj τελούσαν σε γνώση του και υπό την καθοδήγησή του και απέβλεπαν στη συλλογή πληροφοριών για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του, καθώς και ότι τελούσε σε καθεστώς φόβου και έναντι εκείνου,

– Να εξετάσει και κατά μόνας και κατ’ αντιπαράσταση μαζί του το δικηγόρο Θεμιστοκλή Σοφό, προκειμένου να εξηγήσει τις συνθήκες, υπό τις οποίες επισκέφθηκε ο Γ. Αντωνόπουλος τον Αριστείδη Φλώρο στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού τον Ιούλιο 2017 και τι ακριβώς διημείφθη μεταξύ μας,

– Να εξετάσει το δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο για να ξεκαθαρίσει ότι ουδέποτε ζήτησε για λογαριασμό του Γ. Αντωνόπουλου από το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, προκειμένου να μην παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων κατά του Αριστείδη Φλώρου για τη δολοφονική απόπειρα εις βάρος του.

– Να εξεταστεί ο Γ. Αντωνόπουλος κατ’ αντιπαράσταση με το δικηγόρο Ηλία Αναγνωστόπουλο, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι ο πρώτος ουδέποτε απαίτησε άμεσα ή έμμεσα από τον Αριστείδη Φλώρο ή το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο οικονομικά ανταλλάγματα, για να μην παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων κατά του Αριστείδη Φλώρου στη δίκη της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος του

– Να εξετάσει το δικηγόρο Παναγιώτη Μπαλτάκο προκειμένου να καταθέσει για τη συνάντηση που είχαν στην καφετέρια του εμπορικού κέντρου Attica με τον Αριστείδη Φλώρο στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014, να εξηγήσει πώς και γιατί έγινε αυτή η συνάντηση και να περιγράψει τη συναισθηματική κατάσταση και τις εκφράσεις του Φλώρου κατά την αποχώρησή του, όταν ο Γ. Αντωνόπουλος του δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τη διαιτητική επίλυση της διαφοράς μεταξύ ΛΑΓΗΕ ΑΕ και Energa ΑΕ.

– Να εξετάσει το Χρήστο Μαρκογιαννάκη, προκειμένου να καταθέσει για τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε με το Γ. Αντωνόπουλο στο δικηγορικό γραφείο του τελευταίου και στα γραφεία της ΛΑΓΗΕ ΑΕ, με σκοπό να τον πείσει να αποδεχθεί τη διαιτητική επίλυση των απαιτήσεων της ΛΑΓΗΕ ΑΕ κατά της Energa ΑΕ.

– Να εξετάσει τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν αναλάβει τη φύλαξή του Γ. Αντωνόπουλου μετά τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του και θα επιβεβαιώσουν ότι ήσαν παρόντες κατά τις επισκέψεις του στον Klodian Lekocaj.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα