Μαφία των φυλακών: Προφυλακιστέος ο 65χρονος δικηγόρος

Μαφία των φυλακών: Προφυλακιστέος ο 65χρονος δικηγόρος
Φυλακές Κορυδαλλού (φωτό αρχείου) Eurokinissi

Μετά από μία μαραθώνια απολογία, που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, ο 65χρονος δικηγόρος που κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε αργά τη νύχτα ο 65χρονος δικηγόρος που συνελήφθη για εμπλοκή στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Ύστερα από μία μαραθώνια απολογία, που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, ο δικηγόρος οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος. Στον 65χρονο έχει αποδοθεί η κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση η οποία φέρεται να διέπραξε σωρεία κακουργηματικών πράξεων, όπως δολοφονία και εκβιασμούς.

Ο ίδιος αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση, υποστηρίζοντας πως αυτή «προέκυψε από μεθοδεύσεις και την προσπάθεια του επί πολλά έτη επίδοξου δολοφόνου μου Αρ. Φλώρου, να με εμπλέξει, στα κυκλώματα, στα οποία ο ίδιος απευθύνθηκε για να επιτύχει την εξόντωσή μου». Στο απολογητικό του υπόμνημα πάντως, επισημαίνεται ότι είναι παράδοξο ο ίδιος να συνεργάστηκε στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης με άλλους κατηγορούμενους του κυκλώματος, οι οποίοι μάλιστα έχουν καταδικαστεί ως υπεύθυνοι για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του 65χρονου το 2014 στην Πεντέλη.

Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της απολογίας του, την ίδια ποινική μεταχείριση έλαβε και η δικηγόρος η οποία επίσης είχε συλληφθεί με ένταλμα του εφέτη ειδικού ανακριτή, Ευτ. Νικόπουλου. Η 45χρονη κατά την απολογία της, αρνήθηκε τις κατηγορίες που της έχουν αποδοθεί, ωστόσο κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα