Μαγνησία: Έσπειραν το θάνατο σε περισσότερα από 20 σκυλιά

Μαγνησία: Έσπειραν το θάνατο σε περισσότερα από 20 σκυλιά
ΑΡΓΟΣ-26072017-Η Φρίντα και ο Κανέλλος ξανά ελεύθεροι στο Άργος.Ελεύθερα αφέθηκαν, υγιή και στειρωμένα ,τα δύο αδέσποτα σκυλάκια που είχε μαζέψει ο δήμος από το κέντρο της πόλης .Ο δήμος Άργους βΜυκηνών έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για τους αδέσποτους φίλους μας που περιλαμβάνει περίθαλψη, αποπαρασίτωση, στειρώσεις, εμβολιασμούς, οπτική σήμανση , τσιπάρισμα και επανατοποθέτηση των αδέσποτων. Παράλληλα ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκαβούνος έχει ήδη τοποθετήσει ταΐστρες και ποτίστρες με φλοτέρ σε διάφορα σημεία του δήμου για την καλύτερη διαβίωση των αδέσποτων.(eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος) εrokinissi

Οι φόλες προκάλεσαν μαζικό θάνατο δεσποζόμενων σκύλων, ενώ πριν από ένα χρόνο στις ίδιες περιοχές είχε σημειωθεί παρόμοιο κρούσμα

Αντιμέτωποι με τη μαζική θανάτωση δεσποσόμενων σκυλιών βρέθηκαν οι κάτοικοι στο Στεφανοβίκειο, στο Βελεστίνο και στο Ριζόμυλο Μαγνησίας. Σύμφωνα με τον Ταχυδρόμο, οι κάτοικοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ αφού δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ποιος άρρωστος εγκέφαλος «συνέλαβε» αυτό το αποτρόπαιο σχέδιο μαζικής θανάτωσης σκύλων στην περιοχή.

Το έγκλημα κατά των μικρών τετράποδων σημειώθηκε μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου. Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες των τετράποδων ξύπνησαν το πρωί του Σαββάτου και ήρθαν αντιμέτωποι με φριχτές εικόνες, ζώων τα οποία κείτονταν νεκρά, άλλα έξω στον δρόμο και άλλα μέσα σε αυλές.

Οι φόλες που πετάχτηκαν ήταν πραγματικές «βόμβες» δηλητηρίου, άκρως επικίνδυνες για τα ζώα. Χρησιμοποιήθηκαν με μανία αφανίζοντας 13 σκυλιά στο Στεφανοβίκειο και άλλα 10 σε Βελεστίνο και Ριζόμυλο. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο Στεφανοβίκειο, μέχρι και την Κυριακή το πρωί κάτοικοι της περιοχής εντόπισαν φόλες με δηλητήριο πεταμένες στην πλατεία του χωριού, τις οποίες έσπευσαν να απομακρύνουν, προτού μεγαλώσει ο κατάλογος της μακάβριας λίστας των άτυχων τετράποδων που βρήκαν τέτοιο τραγικό θάνατο από ανθρώπινο χέρι.

Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες που έχασαν με αυτόν τον τρόπο τα τετράποδά τους, έσπευσαν να κοινοποιήσουν το γεγονός στα social media, προκειμένου να ενημερωθούν άλλοι ιδιοκτήτες, ώστε να προφυλάξουν τα ζώα τους από τον άγνωστο ή άγνωστους δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα σκυλιά ήταν μικρά σε ηλικία. «Δεν ενοχλούσαν κανέναν. Πρόκειται για μαζική δολοφονία» επισήμανε ο Γαρύφαλος Αντζούρης, ιδιοκτήτης ενός από τα σκυλιά που θανατώθηκαν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από ένα περίπου χρόνο είχε εκδηλωθεί ανάλογο κρούσμα στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να λάβει τις διαστάσεις ομαδικής θανάτωσης όπως τώρα.

Πάντως, αρκετοί από τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων τετράποδων που βρήκαν τραγικό θάνατο προσανατολίζονται τώρα να καταθέσουν μήνυση κατά αγνώστων.

Πηγή: Tαχυδρόμος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα