Χωρίς ενεργό μέτωπο πλέον η φωτιά στην Κεφαλονιά

Χωρίς ενεργό μέτωπο πλέον η φωτιά στην Κεφαλονιά
Ένα ελικόπτερο ρίχνει νερό σε μια πυρκαγιά AP

Η πυροσβεστική κατάφερε να περιορίσει τη φωτιά που καίει από το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Λιβάδι της Κεφαλονιάς. Συνεχίζουν να επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα.

Χωρίς ενεργό πύρινο μέτωπο η φωτιά που ξέσπασε χθες αργά τη νύχτα σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβάδι, στην Κεφαλονιά. Σε κοντινή απόσταση υπήρχαν διάσπαρτα σπίτια, αλλά δεν αντιμετώπισαν άμεσο κίνδυνο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας δόθηκε μάχη από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο και με το πρώτο φως της ημέρας έφτασαν και ενισχύσεις που βοήθησαν στο να περιοριστεί η φωτιά.

Συνολικά επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Επίσης, κινητοποιήθηκαν και μετέβηκαν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη 19 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Έρευνα αναμένεται να διενεργηθεί για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η συγκεκριμένη πυρκαγιά και μάλιστα αργά τη νύχτα και ενώ έπνεαν στην περιοχή εξαιρετικά δυνατοί άνεμοι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα