Μακελειό στην Καμπούλ: Ο Έλληνας πιλότος περιγράφει πώς σώθηκε

Μακελειό στην Καμπούλ: Ο Έλληνας πιλότος περιγράφει πώς σώθηκε

Η συγκλονιστική περιγραφή του Βασίλη Βασιλείου για το πώς κατάφερε να σωθεί πραγματικά την τελευταία στιγμή στο μακελειό στο ξενοδοχείο Intercontinental

Περίπου 160 άνθρωποι διασώθηκαν από τους Αφγανούς στρατιώτες, που έδωσαν μάχη επί 12 ώρες για να ανακτήσουν τον έλεγχο του κτιρίου κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Ασφαλείς είναι οι δύο πιλότοι Μιχάλης Πουλικάκος και Βασίλης Βασιλείου που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ την ώρα της επίθεσης των Ταλιμπάν, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δύο πιλότοι έχουν επικοινωνήσει με τους οικείους τους και πλέον δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Χθες, το BBC μετέδιδε ότι ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης της Καμπούλ είναι ένας Έλληνας, μια πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε.

Το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές του Αφγανιστάν.

Ο ένας από τους δύο διασωθέντες Έλληνες πιλότους μίλησε αποκλειστικά στο Star για τη στιγμή που οι ένοπλοι μπήκαν στο ξενοδοχείο.

Ειδικότερα, ο κ. Βασίλης Βασιλείου ανέφερε: “Είχα φτάσει στο δωμάτιο όταν άκουσα τους πυροβολισμούς. Πριν κλείσω τα φώτα είδα τους security να τρέχουν προς το βουνό. Ήταν καμιά δεκαριά άτομα, ήρθαν στον 5ο όροφο έσπασαν την πόρτα του διπλανού δωματίου για να μπορούν να βλέπουν στην πλατεία” και πρόσθεσε:

“Όταν άρχισαν να πυροβολούν έκανα μια γρήγορη κίνηση και άνοιξα τη μπαλκονόπορτα για να φαίνεται ότι έχω πηδήξει. Αναποδογύρισα ένα από τα δυο κρεβάτια, έβαλα το στρώμα στην πόρτα, άφησα το επίστρωμα κάτω και πήρα το μονό κρεβάτι, ξάπλωσα στο πάτωμα και το κρατούσα 10 πόντους από το έδαφος. Στη συνέχεια έσπασαν τη δική μου πόρτα μπήκαν στο δωμάτιό μου…”.

Οι τρομοκράτες μπήκαν και στο δωμάτιό του. Αλλά για καλή του τύχη, πυροβόλησαν το δεύτερο κρεβάτι που υπήρχε στο δωμάτιο και όχι εκείνο που κρυβόταν ο Έλληνας πιλότος. “Μπήκαν μέσα τρία άτομα, ο ένας καθόταν στη πόρτα. Μόλις μπήκε ο αρχηγός τους, σήκωσαν το άλλο κρεβάτι αφού πυροβόλησαν πρώτα. Ευτυχώς δεν σηκώσαν το δικό μου κρεβάτι και ήμουν πολύ τυχερός”, είπε ο ίδιος.

Ο δεύτερος πιλότος, ο Μιχάλης Πουλικάκος, έγραψε επίσης στο Facebook: “Πρόκειται για λάθος. Μιλάνε για τον Βασίλη που είναι ασφαλής δίπλα μου. Απλώς αργήσαμε να τον βρούμε”, διαψεύδοντας την ύπαρξη νεκρού Έλληνα.

Οι δυο Έλληνες πιλότοι είναι τώρα ασφαλείς σε βρετανική βάση. Από την επίθεση σκοτώθηκαν συνολικά 18 άνθρωποι, ωστόσο η καταγραφή συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα