Μάνδρα: Η ώρα της απόφασης για τις φονικές πλημμύρες

Μάνδρα: Η ώρα της απόφασης για τις φονικές πλημμύρες
Καταστροφές στην Μάνδρα Αττικής από τις πλημμύρες Eurokinissi

Σήμερα θα εκφωνηθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τους 21 κατηγορούμενους, για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα το 2017.

Πέφτει η “αυλαία” της δίκης για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα της Αττικής, που το 2017 στοίχισε τη ζωή 25 συνανθρώπων μας.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας θα εκφωνήσει το πρωί την απόφαση του επί της ενοχής ή μη συνολικά 21 κατηγορούμενων για σωρεία πλημμεληματικών πράξεων, οι οποίοι την περίοδο εκείνη είχαν θέσεις ευθύνης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Ήδη η εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει στην αγόρευσης της την ενοχή 20 κατηγορούμενων για ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη εξ αμέλειας τελούμενα δια παραλείψεως, και πλημμύρα από αμέλεια, ενώ έχει ζητήσει την αθωώσει 17 ατόμων για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Τέλος εισηγήθηκε την πλήρη απαλλαγή μιας υπαλλήλου της επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων, η οποία το υπό διερεύνηση διάστημα έλειπε σε άδεια.

Μεταξύ των κατηγορούμενων είναι και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία στην απολογία της είχε υποστηρίξει ότι πράγματι υπάρχουν ευθύνες για τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή, ωστόσο της καταλογίζονται περισσότερες από όσες της αναλογούν.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω ότι αυτή η θεομηνία στη Μάνδρα ήταν μια πρωτοφανής καταστροφή και μια τραγωδία που μας συγκλόνισε όλους. Νιώθω στέκομαι μπροστά σας για ευθύνες που δε μου αναλογούν. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν σε μια τέτοια υπόθεση ευθύνες, όχι όμως σώνει και καλά να θυσιαστεί κάποιος σαν άλλη Ιφιγένεια» είχε αναφέρει ξεκινώντας την απολογία της, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση στην εκτέλεση του έργου.

Τόνισε δε ότι «το να αναζητείς ευθύνη αλλωνών στον περιφερειάρχη παραβιάζει την αρχή της ασφάλειας και της νομιμότητας, ωστόσο θα αναφερθώ στην κατηγορία μία προς μία γιατί θέλω να τις αντικρούσω μία προς μία. Παρόλο που δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα, στέκομαι απέναντί σας έχοντας αναλάβει την πολιτική ευθύνη του περιφερειάρχη, ουδέποτε ανθίσταμαι από αυτή, αλλά η πολιτική ευθύνη δεν συνεπάγεται ποινική ευθύνη. Αν πραγματικά υπάρχουν αμέλεια ή παραλείψεις άλλων, αυτοί να αναλάβουν την ποινική ευθύνη και εγώ την πολιτική για τις πράξεις τους».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα