Μάνη: Θαλάσσιες χελώνες επιτέθηκαν σε 40 λουόμενους

Θαλάσσιες Χελώνες
Θαλάσσιες Χελώνες AP

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή Λιμένι Μάνης, όταν θαλάσσιες χελώνες "επιτέθηκαν" σε περίπου 40 λουόμενους. Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αερόπολης, κ. Μαριόλης, μίλησε για το γεγονός.

Αναστάτωση προκλήθηκε στην περιοχή Λιμένι στη Μάνη, όταν περίπου σαράντα άτομα δέχθηκαν επίθεση από θαλάσσιες χελώνες, ένας αριθμός που εντυπωσιάζει μέχρι και τις Τοπικές Αρχές, καθώς δεν έχει παρατηρηθεί κάτι παρόμοιο στην περιοχή.

ADVERTISING

Σύμφωνα με τον Ανάργυρο Μαριόλη, Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αερόπολης, η άμεση θεραπεία των θυμάτων έγινε βάσει του ιστορικού του κάθε ασθενή.

"Είναι σύνηθες το φαινόμενο οι θαλάσσιες χελώνες να παρουσιάζουν σαλμονέλα στο στόμα και στο κέλυφος, επομένως όπου χρήζει ο ασθενής θα λάβει αντιβίωση αλλά και θα του χορηγηθεί αντιτετανικός ορός".

"Οι επισκέπτες, βλέποντας τις χελώνες τις πλησιάζουν με σκοπό να τις ταΐσουν, με αποτέλεσμα εκείνες να αντιδρούν και να τους δαγκώνουν".

Αυτό που προτείνει ο κ. Μαριόλης είναι οι θαλάσσιες χελώνες να αντιμετωπίζονται ως άγρια ζώα και οι τουρίστες να καταλάβουν ότι δεν είναι ζώα τα οποία χρειάζονται να εκλαμβάνουν τροφή από τον άνθρωπο, καθώς συνδέουν την τροφή μαζί του και γίνονται επιθετικές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χανιά: Νεκρά χελωνάκια γέμισε ο δρόμος στο Μάλεμε

Χάρτης: Πόσο μολυσμένος είναι ο αέρας στις χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα

Ανάργυρος Μαριόλης: Ο καλύτερος γιατρός στην Ευρώπη για το 2019 μιλάει στο News 24/7

Τα Χανιά λαμβάνουν μέτρα προστασίας της θαλάσσιας χελώνας

SHARE:

24Media Network