Μανιάτης: Επιβάρυνση 50 λεπτών σε όλους για επανασύνδεση ρεύματος των ευπαθών ομάδων

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ 9ου ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ --ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
(EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ 9ου ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ --ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ (EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ EUROKINISSI

Οι επανασυνδέσεις ρεύματος θα στοιχίσουν 0,5 ευρώ ετησίως στους υπόλοιπους καταναλωτές, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης

Με επιβάρυνση 50 λεπτά τον χρόνο στους καταναλωτές της ΔΕΗ δεν θα είναι καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, είπε ότι θα δημιουργηθεί μια ειδική κατηγορία στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, όπου θα ενταχθούν οι περίπου 10 χιλιάδες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους κοινωνικής αλληλεγγύης των δήμων ή της Εκκλησίας. Ο υπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε ότι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα καμία από αυτές τις οικογένειες, με μοναδικό τίμημα για όλους τους υπόλοιπους μόνο μισό ευρώ.

"Η απόφαση είναι, αυτές οι μερικές χιλιάδες συνανθρώπων μας να αποτελέσουν μια ειδική κατηγορία του ειδικού κοινωνικού τιμολογίου ώστε με ένα κόστος περίπου 0,5 ευρώ το χρόνο για όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές της ΔΕΗ να γίνει η αποπληρωμή της απαιτούμενης δαπάνης", ανέφερε.

"Πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες των φτωχών και το κόστος να το πληρώσουμε οι υπόλοιποι. Τζάμπα δεν υπάρχει", σχολίασε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

Καμίνης: Δεκάδες χιλιάδες οικογένειες χωρίς ρεύμα στην Αθήνα

Δεκάδες χιλιάδες είναι οι οικογένειες που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην Αθήνα, δήλωσε  στην "Πρώτη Γραμμή" του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Επεσήμανε πως ο Δήμος έχει ήδη στη διάθεσή του τους καταλόγους με τους απόρους, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα.

Τέλος, προανήγγειλε πως θα ζητήσει την καταβολή δημοτικών τελών και από τις δημόσιες επιχειρήσεις που στεγάζονται στον Δήμο, ενώ υπογράμμισε ότι όταν μία οικογένεια είναι άπορη δεν πρέπει να τίθεται ζήτημα διακοπής της παροχής ρεύματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γ.Μανιάτης: 10.000 επανασυνδέσεις ρεύματος σε 10 ημέρες

SHARE: