Με μαύρες σημαίες και πανό η είσοδος της Ακρόπολης

Με μαύρες σημαίες και πανό η είσοδος της Ακρόπολης
"Δεν πωλείται" η Ακρόπολη

Ένα πανό που γράφει «Δεν πωλείται» και μαύρες σημαίες βρίσκονται στην είσοδο του βράχου της Ακρόπολης από το πρωί της Πέμπτης στο πλαίσιο της απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού.

Οι εργαζόμενοι του υπουργείου βρίσκονται σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, διαμαρτυρόμενοι «για την ένταξη των αρχαιολογικών χωρών και των μνημείων στο υπερταμείο».Στο πλαίσιο της απεργίας, σήμερα Πέμπτη, είναι κλειστή η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία, ενώ πραγματοποιουν συγκέντρωση στην είσοδο της Ακρόπολης.

Νωρίτερα, περίπου στις 09:30 πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της Ακροπολης συνάντηση της υπουργού Πολιτισμού, Μυρσινης Ζορμπά και του υφυπουργού Πολιτισμού Κώστα Στρατή με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων, η οποία διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός πως δεν έχει γίνει συνάντηση όπως έχει ζητήσει εδώ και δυο εβδομάδες. Από την πλευρά του υπουργείου, η κ.Ζορμπα και ο κ.Στρατης απάντησαν πως δεν ήταν ενήμεροι για το αίτημα και ότι θα απαντήσουν σύντομα για να κανονιστεί ραντεβού. Ενημέρωσαν ακόμη πως τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτεί λίστα με την εξαίρεση των ακινήτων, των αρχαιολογικών χωρών και μνημείων από το υπερταμείο.

Στην ανακοίνωση τους για την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρουν πως «Η Πολιτική Ηγεσία σύσσωμη, παρότι έχει ειδοποιηθεί έγκαιρα, αρνήθηκε κάθε συνάντηση με τους εργαζόμενους κάνοντας έτσι επιτακτική την προειδοποιητικού χαρακτήρα κινητοποίηση, η οποία δηλώνει τη θέλησή μας ως πολίτες της Ελλάδας και του κόσμου να μην επιτρέψουμε την παράδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στα χέρια των δανειστών υποθηκεύοντας την κυριότητα και τη διαχείριση της».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα