Με νέα σύνθεση η δίκη της Siemens

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ SIEMENS ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ (ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ SIEMENS ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ (ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Δεκτό έγινε το αίτημα αποχής του μέλους του δικαστηρίου στην υπόθεση των "μαύρων ταμείων" της Siemens. Εκ νέου ξεκίνησε η διαδικασία

Την απόφαση να εξαιρεθεί λόγω κωλύματος  η εκ δεξιών δικαστής του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η δίκη για τα "μαύρα ταμεία" της Siemens, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Σήμερα, κατά τη δεύτερη ημέρα συνεδρίασης, το δικαστήριο ξεκίνησε ξανά τη διαδικασία με τη νομιμοποίηση των συνηγόρων υπεράσπισης και την παράσταση πολιτικής αγωγής. Όπως προέκυψε, από τους συνολικά 64 κατηγορούμενους τρεις έχουν φύγει από τη ζωή.

Παράλληλα, επανέλαβαν το αίτημά τους να παρασταθούν ο ΟΤΕ, το ελληνικό Δημόσιο και η ένωση προσώπων και υπό σύσταση σωματείο "Δικαιοσύνη για όλους". Για περίπου 2 ώρες η εκπρόσωπος της ένωσης προσώπων και δικηγόρος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτήρισε την υπόθεση ως "σκάνδαλο των σκανδάλων" υποστηρίζοντας: "το γεγονός και μόνο ότι η δίκη ξεκινά 19 χρόνια μετά την πράξη  πείθει ότι δεν έχει λειτουργήσει ούτε το κράτος , ούτε η Βουλή , ούτε η δικαιοσύνη. Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι δεν θα εμφανιστεί πρόβλημα στην συνέχεια. Πρέπει η δίκη αυτή, "το σκάνδαλο των σκανδάλων" να δικαστεί με όρους πραγματικά δίκαιης δίκης", καθώς και ότι "η κυβέρνηση Τσίπρα εφαρμόζει τον σκανδαλώδη εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens ο οποίος ζημίωσε το Δημόσιο".

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής προχώρησε σε αίτημα για μαγνητοσκοπηση και ηχογράφηση της δίκης, ύστερα από παρέμβαση της εισαγγελέα αφού υπήρξε μέλος του ακροατηρίου που κατέγραφε τη διαδικασία. Τέλος, στο αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου να λάβει αντίγραφα των αποφάσεων για την εξαίρεση του μέλους του δικαστηρίου ο πρόεδρος της έδρας επεσήμανε όρο η διαδικασία των δικαστικών συμβουλίων δεν είναι δημόσια και τα σχετικά έγγραφα μπορούν να λάβουν μόνο οι διάδικοι, δηλαδή μόνο εφόσον το δικαστήριο δεκτή την παράσταση πολιτικής αγωγής της "Δικαιοσύνης για όλους".

Τελικά,  το δικαστήριο διέκοψε για τις 15 Μαρτίου, προκειμένου να τοποθετηθεί επί των παραστάστων πολιτικής αγωγής η υπεράσπιση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Siemens
SHARE:

24Media Network