Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από χαλαζόπτωση σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από χαλαζόπτωση σε Τρίκαλα και Καρδίτσα
Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από χαλαζόπτωση σε Τρίκαλα και Καρδίτσα Trikalaola

Σε απόγνωση οι παραγωγοί. Επλήγησαν καλλιέργειες με καλαμπόκι, βαμβάκι, κηπευτικά, τριφύλλι, σιτηρά. Σημαντικές ζημιές σε οπωροφόρα δέντρα. Το "έστρωσε" στους δρόμους

Μεγάλες σε έκταση είναι οι ζημιές που προκάλεσε ισχυρή χαλαζόπτωση σε περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, βυθίζοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς.

Έχουν πληγεί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις καλλιέργειες με καλαμπόκι, βαμβάκι, κηπευτικά, τριφύλλι, σιτηρά ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές και σε οπωροφόρα δένδρα. Στο νομό Τρικάλων έχουν πληγεί τα χωριά που βρίσκονται στα ριζά του όρους Κόζιακα και ανήκουν τόσο στο δήμο Πύλης, όσο και στο δήμο Τρικκαίων.

Όσον αφορά στο νομό Καρδίτσας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός, σημείωσε πως η ισχυρή χαλαζόπτωση προκάλεσε τεράστιες ζημιές στο σύνολο των καλλιεργειών, πλήττοντας τα χωριά Κρυοπηγή, Ξηρόκαμπος, Πευκόφυτο, Ανθοχώρι, Πορτή, Δρακότρυπα και Βατσουνιά.

Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως το χαλάζι έπληξε καλλιέργειες με οπωροφόρα δένδρα και κηπευτικά, σε τμήματα του Κρυονερίου και μεγάλα τμήματα της Κερασιάς.

Η προϊσταμένη Φυτικής Παραγωγής ΕΛΓΑ νομού Τρικάλων Χριστίνα Τσιλούλη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι παραγωγοί, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν ζημιές. Μέσα σε 48 ώρες, τόνισε, θα πρέπει να πάνε στους ανταποκριτές στις αντίστοιχες Τοπικές Κοινότητες που σημειώθηκε χαλαζόπτωση, προκειμένου να γίνει αναγγελία της ζημιάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα