Mεγάλη φωτιά στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης

Mεγάλη φωτιά στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης
Φωτιά ξέσπασε στους Μύλους Αργολίδας σήμερα. Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017. (EUROKINISSI//ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα κοντά σε κατοικημένη περιοχή στο Λιβάδι του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα μεσάνυχτα μεγάλη πυρκαγιά που έχει πάρει διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή Λιβάδι του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης.

Η πυρκαγιά είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή και καίει πευκόφυτη δασική έκταση, δίχως να κινδυνεύουν άμεσα τα σπίτια.

Από την Πυροσβεστική στην Θεσσαλονίκη έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση και έχουν σπεύσει στο σημείο και επιχειρούν 22 άντρες με 12 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την φωτιά όσο το δυνατό μακριά από την κατοικημένη περιοχή, μέχρι να ξημερώσει και να μπορέσουν να γίνουν οι πρώτες ρίψεις νερού από αέρος.

Την ίδια ώρα, κυριολεκτικά μάχη δίνουν οι πυροσβέστες στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής για να μην επιτρέψουν στην φωτιά να πλησιάσει τα σπίτια στην Μόλα Καλύβα. Μάλιστα, από την πυρκαγιά υπέστη σοβαρές ζημιές ένα σπίτι το απόγευμα και συγκεκριμένα στην κεραμοσκεπή και στην πέργκολα. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Παράλληλα, μαίνεται η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση στα Λουτρά Σιδηροκάστρου Σερρών, δίπλα από τον οικισμό. Η πυρκαγιά κινήθηκε αρχικά πολύ κοντά στα σπίτια, όμως το μέτωπο στο σημείο αντιμετωπίστηκε και έτσι η φωτιά μαίνεται μεν αλλά απομακρύνεται από την κατοικημένη περιοχή.

Μάλιστα, το απόγευμα περίπου 70 πελάτες ξενοδοχείου στα Λουτρά, εκκένωσαν προληπτικά το ξενοδοχείο και απομακρύνθηκαν από την περιοχή για καθαρά προληπτικούς όμως λόγους. Στο σημείο επιχειρούν 25 άντρες της Πυροσβεστικής με 12 οχήματα.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθύλακος Δράμας δίχως να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, όμως το έργο της Πυροσβεστικής δυσκολεύει το εξαιρετικά δύσβατο της περιοχής. Στο σημείο επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Την ίδια ώρα παραμένει σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Κούτσι Νεμέας που ξέσπασε τη νύχτα της Τετάρτης, όμως λόγω των ανέμων που εντάθηκαν χθες το μεσημέρι πήρε μεγάλες διαστάσεις, δίχως να απειλήσει κατοικημένη περιοχή, δημιούργησε μία πολύ μεγάλη περίμετρο φωτιάς όμως σε δασική και αγροτοδασική έκταση, σε δύσβατο σημείο. Στο σημείο πλέον υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες όμως δεν θεωρείται οριοθετημένοι αφού οι εναλλαγές των ανέμων αναζωπυρώνουν συνεχώς τις εστίες. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο από χθες είναι κατά πολύ ενισχυμένες και συγκεκριμένα, 86 άντρες με 32 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 4 οχήματα ΟΤΑ.

Μεγάλη έκταση πήρε και η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λιμνιά Καβάλας η οποία πήρε μεγάλη έκταση αλλά πλέον εμφανίζει καλύτερη εικόνα. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα