Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν Κυριακή του Πάσχα και μέχρι την Πρωτομαγιά

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν Κυριακή του Πάσχα και μέχρι την Πρωτομαγιά
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Eurokinissi

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα εφαρμοστεί πρόγραμμα "Κυριακής-Αργιών" ενώ για τα τρόλεϊ ειδικό πρόγραμμα βασισμένο επίσης στο πρόγραμμα αργιών.

Μειωμένα είναι σήμερα Κυριακή του Πάσχα τα δρομολόγια για μετρό, ηλεκτρικό, τρόλεϊ, τραμ και λεωφορεία, που ακολουθούν το τυπικό πρόγραμμα της Κυριακής.

Τα δρομολόγια του μετρό θα πραγματοποιούνται κάθε 15’ λεπτά, ενώ από τους σταθμούς του ΗΣΑΠ θα διέρχονται συρμοί ανά 12,5’ λεπτά.

Αντίστοιχα, τα δρομολόγια του τραμ θα εκτελούνται ανά 30’ λεπτά.

Στον προαστιακό αναστέλλονται δρομολόγια στο τμήμα Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο, Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο και Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο Αθήνα – Άνω Λιόσια – Αθήνα.

Την ίδια ώρα, λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινούνται κανονικά, όπως προβλέπεται για το πρόγραμμα της Κυριακής, ενώ κάποιες γραμμές ενδέχεται να πραγματοποιήσουν λιγότερα δρομολόγια.

Δευτέρα του Πάσχα

Για τα λεωφορεία θα εφαρμοστεί πρόγραμμα «Κυριακής-Αργιών», ενώ για τα τρόλεϊ ειδικό πρόγραμμα βασισμένο επίσης στο πρόγραμμα αργιών.

Την Τρίτη του Πάσχα το μετρό θα έχει συρμούς ανά 5′ μεταξύ 9:00 – 17:00 και ανά 7′ τις υπόλοιπες ώρες.

Αντίστοιχα, στον ηλεκτρικό θα πραγματοποιούνται δρομολόγια ανά 10,5′ λεπτά. Τα δρομολόγια του τραμ θα εκτελούνται ανά 20’ λεπτά.

Χωρίς ηλεκτρικό, λεωφορεία, τρόλεϊ και τρένα την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Τετάρτη 1η Μαΐου οι συρμοί του ηλεκτρικού (πρώην ΗΣΑΠ), τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, αλλά και ο σιδηρόδρομος, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, που θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά.

Από τις 09:30 και μέχρι νεωτέρας σταδιακά θα ακολουθούνται τροποποιημένες διαδρομές στις γραμμές των λεωφορείων που διέρχονται από την περιοχή του κέντρου της Αθήνας και κατά μήκος της διαδρομής τηςπορείας οργανώσεων από το Σύνταγμα προς την Πρεσβεία των Η.Π.Α.

Από τις 10:30 και μέχρι νεωτέρας σταδιακά αναμένεται να υπάρξουν καθυστερήσεις των δρομολογίων ή να ακολουθούνται τροποποιημένες διαδρομές στις γραμμές των λεωοφορείων που διέρχονται κατά μήκος της διαδρομής της πορείας οργανώσεων από την Πλατεία Καραϊσκάκη προς το Πασαλιμάνι (Λιμάνι Ζέας) στην περιοχή του Πειραιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα