news 24/7

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Ειδήσεις και πληροφορίες για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη χώρα μας. Ενημερωθείτε για τυχόν στάσεις εργασίας, αλλαγές δρομολογίων, επεκτάσεις γραμμών κτλ.

Επίσκεψη της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, στο Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ

Γεννηματά: Σύγχρονες δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, χωρίς ελλείμματα

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δεσμεύτηκε από το αμαξοστάσιο στου Ρέντη να στηρίξει τον δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών χωρίς ελλείμματα, με υγιή λειτουργία, με σύγχρονο διοικητικό μοντέλο, με συνεργασίες με την αυτοδιοίκηση για συγκοινωνίες με φθηνό εισιτήριο, που εξυπηρετούν τον πολίτη και σέβονται τους εργαζόμενους.

Προαστιακός σιδηρόδρομος (φωτογραφία αρχείου)

Υπεγράφη η σύμβαση για την επέκταση του Προαστιακού στο Λουτράκι

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο της «Κανονικοποίησης και της Ηλεκτροκίνησης της Σιδηροδρομικής Γραμμής Ισθμός - Λουτράκι». Θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες και θα συνδέσει τον προαστιακό της Αθήνας με το Λουτράκι.

Κλειστός σταθμός του μετρό στον Ευαγγελισμό - φωτογραφία αρχείου

Δευτέρα: Νέα στάση εργασίας σε ΜΕΤΡΟ και Τραμ

Τη στάση εργασίας εξήγγειλαν το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και το Σωματείο Εργαζομένων Τραμ διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη υλικών, ανταλλακτικών, αναλώσιμων και προσωπικού.

Το "Ασημένιο Βέλος", το τρένο που επιλέχθηκε από την ιταλική "Ferrovie dello Stato" (FS) για να πραγματοποιεί το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε λιγότερες από 4 ώρες.

Εξπρές δρομολόγιο από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 55 λεπτά

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δρομολόγιο της γραμμής Αθήνα - Θεσσαλονίκη με το EXPRESS ηλεκτροδοτούμενο τρένο. Η διαδρομή θα έχει διάρκεια μόλις 3 ώρες και 55 λεπτά - "Στόχος τα ηλεκτροκίνητα τρένα να αντικαταστήσουν τα παλιά" σημείωσε στο ραδιόφωνο News 24/7 ο Θ.Βούρδας γ.γ. του Υπουργείου Μεταφορών.

Αποβάθρα σταθμού του μετρό - Φωτογραφία αρχείου

Μεγάλο Σάββατο: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς - Προσοχή στα τελευταία δρομολόγια

Με τροποποιήσεις στο πρόγραμμα και τα δρομολόγια μετακινούνται σήμερα μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να μην ταλαιπωρηθείτε στις μετακινήσεις σας.

Φωτογραφία αρχείου

Πάσχα 2019: Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός και μετρό

Μεταβολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας θα επέλθουν, τις μέρες του Πάσχα. Επιπλέον, απεργίες και στάσεις εργασίας αναμένονται την Τετάρτη 1 Μαΐου λόγω της εργατικής Πρωτομαγιάς.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ  (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Κάρτες Μετρό: Τι σημαίνουν οι κωδικοί που κρατούν κλειστές τις πύλες - Η μαύρη λίστα

Οι άγνωστοι κωδικοί "Έ" που εμφανίζονται στα επικυρωτικά μηχανήματα του μετρό όταν κάτι δεν έχει πάει στην χρήση της κάρτας - εισιτηρίου. Πότε μία κάρτα εισιτηρίων μπαίνει στην μαύρη λίστα.

Μηχάνημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου του ΟΑΣΑ

ΟΑΣΑ: Μειώθηκε ο χρόνος έκδοσης των εισιτηρίων

Από τους χρόνους που καταγράφηκαν από τον Οργανισμό, η εκτίμηση είναι ότι η συναλλαγή για την έκδοση εισιτηρίου ολοκληρώνεται, κατά μέσο όρο, στα 13,28 δευτερόλεπτα, έναντι 25 δευτερολέπτων παλαιότερα - Αντίστοιχα, η συναλλαγή για την έκδοση εισιτηρίου και απόδειξης ολοκληρώνεται, κατά μέσο όρο, στα 16,45 δευτερόλεπτα.

Φωτογραφία αρχείου

Αλλάζουν όλα στις μετακινήσεις: Το 68% του πληθυσμού θα ζει σε μεγάλα αστικά κέντρα

Οι σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα αναπτυσσόμενα αστικά κέντρα. Ο αριθμός των "μεγαλουπόλεων" με πληθυσμούς άνω των 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

Ξενάγηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στον πρώτο ολοκληρωμένο σταθμό του Μετρό της Θεσσαλονίκης, Συντριβάνι

Tσίπρας: Το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι ολοκληρωμένο στο 95%

"Ολοκληρώνουμε ένα ολιστικό σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης", δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παράδοση στο κοινό του πρώτου σταθμού μετρό της πόλης. Ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των πολιτών μέχρι τη λειτουργία του.

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συγκέντρωση και πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Γενική απεργία ΓΣΕΕ: Χωρίς μετρό, τρένα και πλοία

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η ΓΣΕΕ, καλώντας εργαζόμενους και συνταξιούχους σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Κινητοποιήσεις και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.