Μεθυσμένος οδηγός μπήκε στο προαύλιο της Βουλής μετά από καταδίωξη

Μεθυσμένος οδηγός μπήκε στο προαύλιο της Βουλής μετά από καταδίωξη

Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με πληροφορίες στις 00:45 μετά τα μεσάνυχτα στην Αττική Οδό - Η καταδίωξη κατέληξε στον προαύλιο χώρο της Βουλής

Αναστάτωση προκάλεσε λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα ένας μεθυσμένος 59χρονος οδηγός από την Αττική Οδό έως την … Βουλή.

Αρχικά ο μεθυσμένος οδηγός σταμάτησε στα διόδια της Αττικής Οδού και προκάλεσε φασαρία, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να καλέσουν την Τροχαία.

Μόλις έφτασε το περιπολικό, ο οδηγός αντί να συμμορφωθεί, πάτησε γκάζι και διέφυγε, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη. Στη συνέχεια, βγήκε από την έξοδο της Αττικής Οδού προς τον Κηφισό, με κατεύθυνση το κέντρο της Αθήνας.

Παρά την μεγάλη απόσταση και την καταδίωξη που βρισκόταν σε εξέλιξη, ο μεθυσμένος οδηγός κατάφερε να φτάσει μέχρι και το κέντρο της Αθήνας και μάλιστα στην Βουλή.

Αρχικά, προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του πάνω στα κάγκελα του πεζοδρομίου, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη και στη συνέχεια καβάλησε το πεζοδρόμιο και κυριολεκτικά εισέβαλε στην είσοδο της Βουλής από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας, όπου και ακινητοποιήθηκε.

Αμέσως πλήθος αστυνομικών, τον ακινητοποίησε και τον συνέλαβαν, ενώ διαπίστωσαν πως βρισκόταν υπό την έντονη επήρεια αλκοόλ. Από όλα αυτά ο 59χρονος τραυματίστηκε ελαφρά και οδηγήθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών.

Ευτυχώς από αυτή την έξαλλη συμπεριφορά και πορεία του δεν προκλήθηκαν τυχόν τροχαία ατυχήματα ή τραυματισμοί άλλων πολιτών, ενώ από την έρευνα των αστυνομικών δεν προέκυψε να είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε ο συλληφθείς, ήταν στην τρίτη και υψηλότερη κατηγορία και σε βαθμό πλημελλήματος αφού άγγιζε το 1,30. Κυριολεκτικά δηλαδή είναι μέτρηση που υποδηλώνει ότι είχε καταναλώσει σχεδόν ένα μπουκάλι αλκοόλ…

Πρόσθετα κατηγορείται για πλήθος παραβάσεων του ΚΟΚ αφού παραβίασε ερυθρούς σηματοδότες, για διατάραξη των συγκοινωνιών για μη συμμόρφωση σε σε υποδείξεις αστυνομικών κλπ. Το σημαντικό όμως είναι ότι ως εκ θαύματος δεν προκάλεσε κάποιο τροχαίο ατύχημα ή δυστύχημα με την συμπεριφορά και τις ενέργειές του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα