Μήνυση κατά Τσίπρα για την παραχώρηση αεροδρομίων

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)
Επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI) EUROKINISSI

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε στην Βουλή η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του Πρωθυπουργού για την παραχώρηση 14 αεροδρομίων της χώρας σε γερμανικών συμφερόντων κοινοπραξία

Στη Βουλη διαβιβάστηκε δικογραφία σε βάρος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την παραχώρηση 14 αεροδρομίων της  χώρας σε γερμανικών συμφερόντων κοινοπραξία.

Η δικογραφία, που εστάλη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σχηματίστηκε μετά την μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει σε Εισαγγελία της Βορείου Ελλάδος πολίτης.

Στην αναφορά υποστηρίζεται πως η μακροχρόνια παραχώρηση των 14 αεροδρομίων - που έγινε σε ευτελές τίμημα- σε συνδυασμό με διαφόρους αρνητικές παραμέτρους, όπως είναι η εκμετάλλευση τους προκειμένου να υπάρξουν έσοδα για τη μείωση του χρέους, παραβιάζει μεταξύ άλλων, τις επιταγές του Συντάγματος  για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.

Το τίμημα - κατά τη μήνυση - έπρεπε να είναι τουλάχιστον το δεκαπλάσιο, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης κάθε έτος τουριστικής  κίνησης στην χώρα μας, η οποία αναμένεται κατά πολύ να αυξηθεί  τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, καταλογίζεται στον κ. Τσίπρα ότι παραβίασε την εντολή εμπιστοσύνης που του έδωσε ο Ελληνικός λαός, όταν εκδήλωσε την προτίμησή του στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015 και παράλληλα παραβίασε το Σύνταγμα, καθώς με κακοβουλία και ιδιοτέλεια, η υπεροχή του «όχι» μετατράπηκε σε επαίσχυντο και επονείδιστο «ναι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας
SHARE: