Μητέρα Φύσσα: Δεν θέλουν να βγει κάτι στον προεκλογικό τους αγώνα

Δίκη της "Χρύσης Αυγής" στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, το οποίο συνεδριάζει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Δίκη της "Χρύσης Αυγής" στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, το οποίο συνεδριάζει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Στις 29 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει την κατάθεσή του ο πρώτος μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Παν. Φύσσας. Διαβάστε τι δήλωσαν σχετικά οι γονείς του αδικοχαμένου μουσικού

Με την κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα, πατέρα του αδικοχαμένου 34χρονου μουσικού, θα ξεκινήσει εκτός απροόπτου η συνεδρίαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στος 29 Σεπτεμβρίου. Σε δηλώσεις προχώρησαν μετά τη δίκη, οι γονείς του Παύλου Φύσσα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων διέκοψε σήμερα τη διαδικασία, αφού αποφάνθηκε σχετικά με ενστάσεις κατηγορουμένων, ενώ ξεκίνησε την ανάγνωση των κατηγορητηρίων, ύστερα από σχετικό αίτημα της υπεράσπισης.

Οι γονείς του Παύλου Φύσσα προχώρησαν μετά τη διακοπή σε δηλώσεις. Η Μάγδα Φύσσα ανεφέρε πως: "Εδώ και 2 χρόνια κάνουμε υπομονή. Κατάφεραν και πάλι σήμερα να μην έχουμε το λόγο. Πιστεύουμε ότι την επόμενη φορά θα καταθέσουμε.

Ερώτηση για επέτειο: είναι μαύρη επέτειος για μας. Δε θα συμμετέχουμε σε καμία πορεία από οργανώσεις είναι καθαρά οικογενειακή υπόθεση".

Στο ενδεχόμενο να αποφυλακιστεί ο Γ. Ρουπακιάς, δήλωσε: "Σαφώς και δεν περίμενα να αποφυλακιστεί. Καταρχάς δεν πίστευα ότι θα είμαι ζωντανή. Από την στιγμή που είμαι περιμένω να ευαισθητοποιούν όλοι, δε πρέπει να γίνει κάτι γι αυτό; Δεν θέλουν να βγει κάτι στον προεκλογικό τους αγώνα".

Ο Παν. Φύσσας από την πλευρά του δήλωσε έτοιμος να καταθέσει, απαντώντας χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση: "εγώ αν είμαι έτοιμος; Αυτοί αν είναι.."

Καταγγελίες για ΣΠΦ

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισης ενημέρωσαν το δικαστήριο πως κάποιοι εκ των κατηγορουμένων δέχθηκαν επιθέσεις σε διάλειμμα της δίκης.

Σύμφωνα με τους υπερασπιστές, εκτοξεύθηκαν καφέδες από μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, η δίκη των οποίων διεξάγεται σε διπλανή αίθουσα. Οι συνήγοροι υποστήριξαν πως αντίστοιχο συμβάν έχει συμβεί και στο παρελθόν, θέτοντας πάλι ζήτημα για τον τόπο διεξαγωγής της δίκης.

«Σας υπενθυμίζω ότι η δίκη διεξάγεται εδώ», απάντησε η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, με την υπεράσπιση να επιμένει: «Δεν μπορούσαν να κρατηθούν με ασφάλεια;». Η πρόεδρος απευθυνόμενη στον υπεύθυνο της αστυνομικής φρουράς παρατήρησε : «Λάβετε τα μέτρα σας, αυτά είναι παρατράγουδα, δεν μπορούν να συνεχιστούν αυτά τα πράγματα. Είναι το δεύτερο περιστατικό, να μην υπάρξει τρίτο. Λάβετε τα μέτρα σας».

Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε όλες τις ενστάσεις της υπεράσπισης, εκτός από μία για την οποία επιφυλάχθηκε. Πρόκειται για ένσταση του κατηγορουμένου Διονύση Λιακόπουλου ο οποίος ζητάει την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου αναφορικά μα την υπόθεση δολοφονίας του Λουκμάν στα Πετράλωνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η κατάθεση Φαλτσιανί στην ελληνική Δικαιοσύνη

Οι 10 μεγάλες δίκες που αναμένουμε: Χρυσή Αυγή, τραπεζικά σκάνδαλα και ιερές ανταλλαγές

SHARE:

24Media Network