Μητέρα Σκυλογιάννη: “Να δείτε, αυτόν εδώ σκοτώσατε”

Μητέρα Σκυλογιάννη: “Να δείτε, αυτόν εδώ σκοτώσατε”

Τι δήλωσε η μητέρα του 22χρονου ειδικού φρουρού που έπεσε νεκρός στο μακελειό στην περιοχή του Ρέντη το 2011

Σε δάκρυα ξέσπασαν όσοι βρέθηκαν την Πέμπτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου διεξάγεται η δίκη για την δολοφονία των δύο ειδικών φρουρών, που πέθαιναν την ώρα της υπηρεσίας τους στο μακελειό στο Ρέντη το 2011.

Η μητέρα του αδικοχαμένου 22χρονου ειδικού φρουρού, Γ. Σκυλογιάννη, σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση ζήτησε την καταδίκη σε θάνατο των δολοφόνων του παιδιού της.

“Αν και αυτό δεν θα απαλύνει τον πόνο μου ζητάω να καταδικαστούν σε θάνατο οι ένοχοι”, είπε.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε, όταν η άτυχη γυναίκα, που θρηνεί για το παιδί της, έστρεψε την φωτογραφία του γιου της στους δολοφόνους λέγοντας τους: “Να δείτε, αυτόν εδώ σκοτώσατε”.

Την καταδίκη σε θάνατο ζήτησαν και οι αδελφές του 23χρονου ειδικού φρουρού Ιωάννη Ευαγγελινέλη, ενώ μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε, όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τους κατηγορούμενους εάν αποδέχονται τις κατηγορίες και εκείνοι είπαν πως δεν τις αποδέχονται.

Για την ανθρωποκτονία σε βάρος των δύο νεαρών αστυνομικών έχουν παραπεμφθεί τέσσερις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο 20χρονος που αποφυλακίστηκε από “λάθος” πρόσφατα προκαλώντας σάλο, και σήμερα ήταν παρών στο δικαστήριο. Στην υπόθεση, οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση είναι συνολικά 15.  

Οι δύο αστυνομικοί, Ιωάννης Ευαγγελινέλης 23 ετών και Γιώργος Σκυλογιάννης 22 ετών, έπεσαν νεκροί από πυρά ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, σε ενέδρα που τους έστησαν στην περιοχή της Λαχαναγοράς του Ρέντη, την 1η Μαρτίου 2011.

Οι δράστες είχαν σταματήσει το αυτοκίνητο σε σκοτεινό σημείο και όταν πλησίασαν οι μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ, βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να πυροβολούν με Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι. Είχε προηγηθεί καταδίωξη μετά από ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι. 

Η δίκη στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων

“Εκείνη τη στιγμή γινόταν πόλεμος. Μάχη πραγματική. Ήταν ενέδρα θανάτου. Ήθελαν να μας σκοτώσουν”.

Η μαρτυρία του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που είχε τραυματιστεί στην συμπλοκή με ένοπλους ληστές στου Ρέντη στο δικαστήριο για την δολοφονία των δύο συναδέλφων του ήταν αποκαλυπτική για την αγριότητα των δραστών.

Ο αστυνομικός περιέγραψε ότι συνέβη τη νύχτα της 1ης Μαρτίου 2011, σε ένα παράδρομο στην περιοχή της Λαχαναγοράς του Ρέντη όταν ένοπλοι που επέβαιναν σε καταδιωκόμενο αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ σε βάρος των μοτοσικλετιστών της ΔΙΑΣ τραυματίζοντας θανάσιμα τον Γιάννη Ευαγγελινέλη και τον Γιώργο Σκυλογιάννη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα