Μπάμπης Αναγνωσόπουλος: Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό – Ισόβια και 10 χρόνια πρότεινε η εισαγγελέας

Μπάμπης Αναγνωσόπουλος: Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό – Ισόβια και 10 χρόνια πρότεινε η εισαγγελέας
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος eurokinissi

Ομόφωνα απορρίφθηκαν από το δικαστήριο όλα τα ελαφρυντικά για τον δολοφόνο της Κάρολαϊν Κράουτς που κρίθηκε ένοχος. Το σκεπτικό και η πρόταση της εισαγγελέως για την ποινή.

Την ομόφωνη απόρριψη όλων των ελαφρυντικών στο πρόσωπο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της Καρολάιν, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναλύοντας τους λόγους που οδηγήθηκε στην απόφαση. Την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη και 10 έτη πρότεινε η εισαγγελέας.

Το δικαστήριο για το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου έλαβε υπόψη τα κριτήρια με την απόφαση της Ομολεμειας του Αρείου Παγου (υπόθεση Κορκονέα) που δημιούργησε νομολογία για το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Παράλληλα, έκρινε πως το γεγονός ότι «για να αγοράσει το οικόπεδο κατέβαλε 50.000 ευρώ από χρήματα της οικογένειας της Κάρολαϊν το οποίο εγγράφηκε εξολοκλήρου στο όνομα του, δεν συνιστά πράξη έντιμη και σύμφωνη με την στάση μέσου ανθρώπου».

Σύμφωνα με την πρόεδρο, το δικαστήριο ως προς το δεύτερο ελαφρυντικό έλαβε υπόψη του ότι έχει γίνει σε αυτές τις 37 ημέρες που ο κατηγορούμενος ήταν ελεύθερος, όπως επίσης και ότι ένας χρόνος από την τέλεση αδικήματος είναι λίγος για να αποδειχθεί μεταστροφή κατηγορούμενου. Επίσης, δεν έχει προσκομιστεί από τις φυλακές, όπου κρατείται, έγγραφο για την συμπεριφορά του εντός αυτών.

Η πρόταση για τις ποινές

Η εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ενώ για τη θανάτωση ζώου πρότεινε κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 400 μονάδων επί έκαστη ημέρα 50 ευρώ. Για την πράξη της ψευδούς κατάθεσης (πλημμέλημα) ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 360 μονάδων επί 10 ευρώ ημερησίως και για την τέταρτη πράξη της ψευδούς καταμήνυσης φυλάκιση ενός έτους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα