Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Η ποινή που θα εκτίσει μετά την απόσυρσή του από την έφεση

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Η ποινή που θα εκτίσει μετά την απόσυρσή του από την έφεση
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στο Δικαστήριο INTIME

Ποια είναι η συνολική ποινή που θα ισχύει για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο μετά την απόφασή του να παραιτηθεί από την έφεση που είχε ασκήσει.

Η πρωτόδικη ποινή που επιβλήθηκε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο θα ισχύει για την έκτιση του, μετά την απόφαση του να παραιτηθεί από την έφεση που άσκησε προσδοκώντας να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Μετά την παραίτηση του πιλότου από τα ένδικα μέσα , που ανακοίνωσε ο συνήγορος του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, για τον Αναγνωστόπουλο τίθεται σε ισχύ η καταδίκη της ισόβιας κάθειρξης για την δολοφονία της Καρολάιν, της δεκαετούς κάθειρξης για την θανάτωση του κουταβιού που είχαν υιοθετήσει και της ποινής των 1,5 ετών για τις ψευδείς καταθέσεις που έδινε στις αρχές προσποιούμενος το θύμα ληστείας μετά φόνου.

Έτσι, ο Αναγνωστόπουλος θα πρέπει να εκτίσει πραγματική ποινή που θα φθάνει περίπου τα 20 χρόνια.

Να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε είχε προσδιοριστεί η έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό, ο Αναγνωστόπουλος είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο με γυναίκα συνήγορο ζητώντας αναβολή ή διακοπή της δίκης.

Το αίτημα του για αναβολή είχε απορριφθεί και στην επόμενη δικάσιμο που είχε οριστεί , την υπεράσπιση του είχε αναλάβει ξανά ο κ. Παπαϊωαννίδης .

Στην τελευταία δικάσιμο και μετά από διακοπή στην οποία είχε οδηγηθεί η διαδικασία λόγω ζητημάτων που έθεσε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου, το δικαστήριο είχε προχωρήσει σε ιδιαίτερα αυστηρή σύσταση προς την πλευρά του πιλότου.

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα, ο δικηγόρος του ανακοίνωσε την απόφαση του πελάτη του να παραιτηθεί από την έφεση που είχε ασκήσει, αλλά και να μη συνεχίσει τις Πανελλήνιες εξετάσεις για είσοδο σε Πανεπιστήμιο.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου:

“Ο εντολέας μου, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, αποφάσισε για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους που δεν είναι ανακοινώσιμοι να παραιτηθεί από κάθε ένδικο μέσο και συγκεκριμένα της εφέσεως που άσκησε κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Ως συνήγορος του, με την από 06-06-2023 εξουσιοδότηση του, νομίμως θεωρημένη από το κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου, όπου και εκτίει την ποινή του, με εξουσιοδοτεί όπως προβώ σήμερα σε όλες εκείνες τις διαδικασίες προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών προκειμένου να μην συνεχιστεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

Επιπλέον διευκρινίζεται για το θέμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ότι λόγω των ανωτέρω εξελίξεων και καθότι βρίσκεται σε πολύ δυσχερή ψυχολογική κατάσταση δεν δύναται να ολοκληρώσει τη συμμετοχή του σε αυτές και ως εκ τούτου δεν θα επιχειρήσει την εισαγωγή του σε σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”.

Η διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη με καταθέσεις μαρτύρων στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο και τελευταία αυτή στενής φίλης της Καρολάιν Κράουτς, την περασμένη Πέμπτη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα