Μπαράζ κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας: Στη Βουλή η πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ

Μπαράζ κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας: Στη Βουλή η πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ
News 24/7

Εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση, φοιτητές και συνδικάτα εργαζομένων βγαίνουν σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο - Σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Με υπομονή καλούνται να «οπλιστούν» όσοι πρέπει να κινηθούν σήμερα, Πέμπτη, στο κέντρο της Αθήνας καθώς έχουν προγραμματιστεί έξι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά διατάξεων του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Λίγο μετά τις 11.30 το πρωί ξεκίνησε από την πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο, η πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ που είναι και αυτή που ανοίγει την αυλαία των σημερινών κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση κινήθηκαν μέσω της Ομονοίας και της οδού Σταδίου, προς το υπουργείο Εσωτερικών, όπου μερίδα εξ αυτών τοποθέτησε στην είσοδο του κτιρίου ένα φέρετρο. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου έχουν προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

News 24/7

News 24/7

Στις 12 οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες αλλαγές στην Παιδεία. Στην συγκέντρωση έχουν καλεστεί οι φοιτητικοί σύλλογοι Φιλοσοφικής, Ιστορικού- Αρχαιολογικού, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ. Τοπογράφων, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ. Μηχανικών, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ΣΔΟΚΕ του ΠΑΔΑ και ΑΣΚΤ.

Συγκέντρωση και πορεία φοιτητικών συλλόγων,ενάντια στις αλλαγές που προωθεί η κυβερνηση στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο για την παιδεία Eurokinissi

Συγκέντρωση και πορεία φοιτητικών συλλόγων,ενάντια στις αλλαγές που προωθεί η κυβερνηση στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο για την παιδεία Eurokinissi

Το απόγευμα, την σκυτάλη παίρνουν τα συνδικάτα των εργαζομένων, που διαμαρτύρονται για τις τροποποιήσεις στις σχέσεις εργασίας και έχουν προγραμματίσει τέσσερις πορείες διαμαρτυρίας στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Πέμπτης, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχει καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στις 17.00. Η ΑΔΕΔΥ στις 18.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία επίσης στις 18:00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη και το ΠΑΜΕ στις 18.30 στα Προπύλαια.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων έχουν στην προμετωπίδα των αιτημάτων τους, την απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που αφορούν: Στον περιορισμό της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων και την ενίσχυση των επιχειρησιακών, την εξαίρεση επιχειρήσεων από το πεδίο εφαρμογής των κλαδικών, την δυνατότητα σύναψης τοπικών συμφώνων απασχόλησης, την δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου για την καταγραφή των συνδικαλιστικών οργανώσεων, την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την λήψη αποφάσεων και την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας, σε όλη την διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Διευκρινίζεται, ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα